Fra og med fredag kan du se fotball på Høvdingen.

- Mange har spurt, og vi har vurdert saken og opplever at etterspørselen er stor. Så nå får vi kanalene på torsdag, og på fredag viser vi kamp, sier Pinar Simsek som driver og eier Restauranthuset Høvdingen sammen med sin mann.

Håper folk stiller

- Det hadde vært hyggelig om folk kom! sier Pinar.

Les også: Dette har vi ventet lenge på

Det er nemlig ikke et lite løft Høvdingen nå tar. C More Sport og tre sportskanaler fra TV 2 koster flesk for en nyåpnet restaurant på Melhus, nærmere bestemt 10.000 kroner i måneden.

Endelig har de også fått telefonlinje, det hadde de ikke da de åpnet, og det har ikke vært fritt for komplikasjoner, etter at melhusbyggene strømmet på for endelig å kunne slå seg ned ved bordene på nye Høvdingen.

- Jeg beklager virkelig ventetida, sier Pinar og forklarer: Første uka var det fullt hus, og folk kommer ikke for å spise pizza og kebab, de spiser fisk og pasta og retter som tar tid. Og når det kommer ti stykker på et bord, skal ting fungere.

Les også: Disse vil selge og skjenke

- Men nå er vi i rute, kokkene har vent seg til kjøkkenet og vi klarer presset. På 17. mai gikk alt bra, sier Pinar Simsek, som til tross for sine 32 år har langt fartstid i bransjen, med restaurantdrift på Korsvegen, Heimdal og på Solsiden.

Hun setter pris på at restauranten ser ut til å få et voksent publikum. - Men det er litt trist at vi bare har øl og vin enda. Hun håper på bevilling for sterkere varer etter hvert.

- Og mange mener selskapsavdelingen ikke er er så veldig lukket, har hun fått tilbakemeldinger på. Det er seks meter opp til taket, og ikke så lett å dele inn rommene. Men det kommer gardiner nå.

Og det blir rundstykker å få kjøpt, og lunsjbuffe hver dag. Og til uka blir det uteservering, lover hun.

Høye forventninger

Høvdingen som nå har ti ansatte medregnet eierne, tar også imot selskaper og bestillinger på konfirmasjon har begynt å tikke inn, både for 2017 og helt til 2019.

- Det har vært veldig høye forventninger, opplever hun, og hun håper på å innfri. Hun har trua på at Høvdingen etter hvert vil gå bra, etter en litt humpete oppstart.

- Jeg føler at vi ødela mye for oss i begynnelsen med den lange ventetida, innrømmer hun ærlig.

I RUTE: Nå er vi i rute, kokkene har vent seg til kjøkkenet og vi klarer presset, sier Pinar Simsek som er daglig leder og eier Restauranthuset Høvdingen sammen med sin mann.