Verken miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl eller grunneiere har så langt funnet kilden til oljesølet i elva Bøvra og Gaustadvatnet på Korsvegen. Oljesølet er i det gamle løpet av Bøvra, og elveløpet ble nylig restaurert for å få bedre vannføring.

For noen dager siden

Allerede 16. mai observerte Gjermund Eid oljesøl ved en holme i Gaustadvatnet.

- Oljesølet var forsvunnet da vi så etter det, og vi konkluderte med at det kunne ha sunket eller at det kunne ha vært noe som hadde steget opp fra bunnen, sier miljøvernrådgiver Dahl.

Rykket ut

Lørdag kveld gikk alarmen for da ble det sett oljesøl i elva Bøvra som renner ut i Gaustadvatnet. Gauldal brann og redning fikk lagt ut lenser og Børstad Transport ble rekvirert for å få sugd opp oljen. Oppryddinga pågår fortsatt ifølge Dahl.

- Det er ikke snakk om store mengder, men hvor mye vet vi ikke før Børstad Transport er ferdig med å skille ut oljen, sier Dahl.

Befaring

Årsaken til oljesølet ble ikke funnet under den første delen av befaringa, og Dahl sier til Trønderbladet i 13-tida at letinga etter kilden pågår fortsatt.

- Vi har sjekket oljeutskilleren hos et bilverksted og den var i orden. Det kommer heller ikke olje ut fra kommunens overvannsledning. Vi sjekker nå langs kantene av Bøvra, sier Dahl.

Saga Prosjektet bygger leiligheter på tomta der Korsveien sagbruk var inntil sagbruket gikk konkurs. Daglig leder Kent Erik Bjerkenås sier at Saga Prosjekter har gravd mye på området og har bare funnet bark.

- Her er det en felles interesse i å finne ut hvor oljen kommer fra, sier Bjerkenås.

Foreløpig er det Melhus kommune og Gauldal Brann og redning som bekoster oppryddingsarbeidet.