Miljødirektoratet har vedtatt å opprette en ny stilling som nasjonalparkforvalter for Forollhogna. Dette blir stilling nummer to, ved siden av Astrid Alice Haug som allerede fungerer som nasjonalparkforvalter. Hun har kontorsted på Røros, og nasjonalparkstyret for Forollhogna anbefaler at den nye forvalteren får samme kontorsted. Dette er i tråd med føringene fra Miljødirektoratet.

I budsjettet for 2016 ble det satt av midler til tre nye nasjonalparkforvaltere i Norge. Én av disse legges altså til Forollhogna, og styret for parken er svært tilfreds med dette. I sin saksutredning skriver Astrid Alice Haug:

«Nasjonalparkforvalter ser svært positivt på at det nå ser ut til å komme en ekstra stillingsressurs til Forollhogna. Det er stort behov for ytterligere ressurser for å følge opp forvaltningen i området ikke minst fordi det er mange aktører og stor aktivitet i området - noe som krever betydelige ressurser til samordning, informasjon og veiledning. Det er også svært viktig at vi har tid og ressurser til å legge til rette for at det skjer en positiv utvikling i området, der god dialog med partene og raskere saksbehandling er viktig. Forollhogna-området skiller seg ut i vernesammenheng fordi det er spesielt viktig at mange politikkområder og kvalitetsstatuser ses i sammenheng. Det er derfor nødvendig også å ha ressurser til å tilrettelegge for arbeid med viktige politikkområder for området som helhet som eks. landbrukspolitikk, rovviltpolitikk mv. Som saksbehandler ser jeg betydningen av å ha et felles faglig miljø for området som helhet og et kontorsted med flere forvaltere ansatt. En av de viktigste oppgavene for Forollhogna-området er å se verneverdiene og utfordringene i området som en helhet, og arbeide sammen for å løse de utfordringene vi står ovenfor. Derfor er det måten vi jobber på som blir viktigst i forhold til samhandling med kommunene rundt og de aktørene som er direkte berørt av vernet.»

Les mer: Opplev det samiske i Forollhogna via tur-app.

Mange bruker Forollhogna nasjonalpark, og det er blant annet aktiviteten i området som gjør det nødvendig med en dobling av stillingsressursen, fra én til to. Foto: Gunn Heidi Nakrem