Børstad Transport er i gang med å suge opp olje i elva Bøvra som renner ut i Gaustadvatnet på Korsvegen.

Tungolje

- Det er ikke diesel, men tungolje, sier Karl Peder Bjerve i BørstadTransport.

Lørdag kveld fikk Børstad Transport melding fra brannvesenet om at det var observert olje i Bøvra.

Lenser er lagt ut ved utløpet av Bøvra, og lørdag kveld er ansatte i Børstad Transport i gang med å suge opp olje.

Bjerve sier at det ikke er kjent hvor oljen kommer fra, men han tror oljen er gammel. En teori han har er at oljen kan komme fra tidligere Korsveien sagbruk. Sagbrukets tomt er blitt bebygd med leiligheter, og Bjerve tror at kjøring på tomta kan ha forårsaket at olje presses ut. Han reagerer på at det står dieseltanker lagret på tomta uten at disse er sikret.

Les også: Fryktet oljesøl i Benna

Fiskevann

På Bøvra kan en se ei tynn oljehinne. Bekken renner ut i Gaustadvatnet som har en del boliger og hytter liggende ikke langt fra vannkanten. Rett nedenfor oljelensa kunne en lørdag kveld se fisk som hoppet i elva. Gaustadvatnet er også benyttet som fiskevann. Ved utløpet av gamle Bøvra er det trimpost med badebrygge.

Les også: La ut lenser i Gaula

Siste

Brannvakta ved Gauldal Brann og Redning opplyser søndag ettermiddag at det er sugd opp en god del olje i løpet av helga. Det er vanskelig å anslå noen mengde, og hvor utslippet kommer fra. Mandag 23. mai blir det befaring med miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl i Melhus kommune. Det blir også gjort et arbeid med å finne kilden til oljeutslippet.

Oljelense. Foto: Gunn Heidi Nakrem