Agenda Kaupang slo fast at Melhus driver en råflott eldreomsorg og at dagens praksis ikke kan fortsette når antall eldre øker. Økninga i eldre over 80 år er også blitt brukt som et argument for sammenslåing av kommuner.

Les også: Frarådet de tre å slå seg sammen

Konsulentfirmaet reiser spørsmålet om det vil bli en konflikt når stadig mer av kommunens ressurser vil gå med til å opprettholde eldreomsorgen slik den er nå samtidig som innbyggere etterspør mer tilbud innen skole og barnehage.

Les også: Ble rådet til å spare millioner

Ett av rådene fra Agenda Kaupang er å se på organiseringa av helse- og omsorgstjenesten og lytte til rådene fra ansatte.

Rådmannen foreslår overfor politikerne å etablere et prosjekt for å få til omstilling av helse- og omsorgstjenesten. Prosjekt skal ifølge rådmannen omtales som "100 år i eget hjem - fremtidens omsorg i Melhus". Prosjektet skal pågå i perioden 2016-2020, og assisterende rådmann Trude Wikdahl kan bli utpekt som prosjektleder.

Blant tiltakene rådmannen foreslår er:

Informasjon til innbyggerne, brukerne og ansatte om prosjektet

Sammenslåing av Buen omsorgssenter, Hølonda helsehus og Horg sykehjem til en enhet

En felles virksomhet for hjemmebasert omsorg

Forvaltningskontor for saksbehandling og tildeling av tjenester

Politikerne går nå i gang med å behandle saken. Først ut er Melhus eldreråd som i dag blir orientert om saken og kan komme med en uttalelse. Deretter skal saken innom politisk komite, formannskap og kommunestyre.