Adresseavisen (papiravisa) skriver at Trondheim Bil-Demontering og Belinda Skibnes Ramberg ikke godtar forelegget på en million kroner som bedriften ble ilagt etter dødsbrannen ved bedriften i mai i fjor.

Ansatte

En person døde av skadene han pådro seg under brannen mens to ble meget alvorlig skadd. Den ene ligger fortsatt på Haukeland sykehus. Flere andre ble lettere skadd.

Daglig leder Belinda Skibnes Ramberg ble tiltalt etter brannen og bedriften der hun er deleier, ble ilagt et gebyr på en million kroner. Ifølge Adresseavisen har bedriften ikke godtatt forelegget. Politiadvokat Aage Midling sender dermed over papirene slik at det blir ordinær rettssak i tingretten.

Trønderbladet har tidligere skrevet at påtalemyndigheten har varslet at det vil bli lagt ned påstand om at bota øker til 1,2 millioner kroner om bota på en millon kroner ikke ble vedtatt.

Les også: Tiltalt etter dødsbrannen

Tiltalen

Daglig leder Skibnes Ramberg (født 1973) er tiltalt for brudd på brann- og eksplosjonsloven og arbeidsmiljøloven. Tiltalen og forelegget er utstedt av Trøndelag statsadvokatembeter.

Ifølge Skibnes Ramberg oppsto det en drivstofflekkasje den dagen brannen oppsto. Ansatte skal ha vært igjen i bedriften for å rydde opp til en inspeksjon dagen etter. Brannen var eksplosjonsartet og anlegget fikk store skader.

Les også: Sterk kritikk fra Arbeidstilsynet

Ifølge tiltalen skal daglig leder ha benyttet arbeidstakere som ikke var faglærte da reolen skulle monteres. I reolen stod ni tanker hvorav tre inneholdt bensin. Ståltankene hadde et volum på 1200 liter. Ifølge tiltalen var ikke reolen skikkelig festet og boltet fast i gulv og vegg, og sveisen hadde ikke tilstrekkelig styrke til å motstå vekten av tanken i fylt tilstand.

Trønderbladet har henvendt seg til Belinda Skibnes Ramberg for en kommentar, og henvendelsen er ikke besvart.