Ordfører Gunnar Krogstad fra Melhus og ordfører Jon P. Husby fra Skaun møttes onsdag ettermiddag til forhandlingsmøte i Melhus rådhus. Det er tredje gang de to kommunene møtes til forhandlinger om sammenslåing. Ordførerne har med hve sine delegasjoner.

Målet

Målet er ifølge et referat, å bli ferdig innen 13. mai.

Under det forrige møtet som var på mandag, ble det enighet om å ha folkeavstemning i Melhus og Skaun 13. juni. Ifølge et referat skal Melhus ha folkemøter 23.-24. og 25. mai. Skaun har ifølge referatet ikke fastsatt dato for folkemøter.

Les også: Folkeavstemning 13. juni

Alle de tre gangene delegasjonene har møttes til forhandlinger, har de valgt å lukke møtet. Begrunnelsen skal ifølge et referat, være internt saksforberedende arbeid.

Les også: Forhandler bak lukkede dører

Intensjonsavtale

Under det andre møtet laget deltakerne et utkast til intensjonsavtale. Denne avtalen er ikke blitt vist fram offentlig ennå.

Debatten i det første møtet gikk blant annet på om kommunalt ansatte kan sies opp som følge av sammenslåing eller om overtallighet skal løses ved naturlig avgang harmonisering av kommunale avgiftger og nivå på eiendomsskatten. De har drøftet hvor mange kommunestyrerepresentanter som skal sitte i det nye kommunestyret om det blir sammenslåing.

Hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth i Fagforbundet Melhus sier at det har vært lite spørsmål fra hennes medlemmer. Hun vil ikke gå ut med et råd til medlemmene om hva de bør stemme under folkeavstemninga. Løvseth har tidligere sittet to år som ordfører i Melhus.

Her kan du se hva folk mener om sammenslåing

Hovedtililtsvalgt Heidi Olsen fra Fagforbundet i Skaun lukker døra inn til formannnskapssalen.