Lukta kommer fra kjøkkenet, hvor elevene er vant til både å jobbe og å få kjøpt seg mat, for tre ganger i uka har de kantine, forteller Tove Dreyer som er ansvarlig for skolekantina.

Les også: Budalselever briljerte med kunnskapen

Les også: Nye korpsmusikanter får prøve seg

Men den siste uka i april var maten gratis, og syrisk. For det var ei spesiell uke, med temaet «vår verden», og elevene jobbet med ulike land.

På kjøkkenet var mange i sving midt oppe i den herlige lukten, som nok stammer fra hvitløken og grønnsakene som syriske Marwa og mannen Abdulkader kutter opp, men trolig enda mer fra gryta etter at Marwas mor Sabah har puttet oppi den gule krydderblandingen. Både Saba og Marwa er mødre til syriske elever på Brekkåsen skole.

Utenfor kjøkkenet jobbet elevene med å lage turisbrosjyre. Magnus Vedal (5. klasse) liker kylling og synes det lukter godt, Peder Nordløkken er enig. På nabobordet sitter Sandra Nakstad Lorentzen som leser på ipad om kultur i Jamaica, og Eline Sørløkken løser kryssord. Rektor Marit Volden forteller at skolen har kjøpt en del ipader til prosjektet.

Elevene har dessuten hatt språkkurs med den sudanske morsmålslæreren Musa Izeldin, i fransk og arabisk. Han og kona Nadia Eltom hjelper også til på kjøkkenet.

Ungene hoppet også jorda rundt denne uka, forteller lærer Odd Arne Skarholt. I prosjektuka har skolen innlemmet den nasjonale hoppetauaksjonen Hopp for hjertet. En times hopping tilsvarer en times flytur, og slik kom de seg fra Værnes, rundt jorda og tilbake igjen.