Under mandagens forhandlinger mellom Melhus og Skaun, ble ordførerne enige om at det skal holdes folkeavstemning om kommunesammenslåing 13. juni.

Nummer tre

Dette er den tredje datoen som seiler opp, og denne gangen håper ordfører Gunnar Krogstad og ordfører Jon P. Husby at det blir klaff.

Den første datoen var 30. mai, men den ble for knapp mente ordførerne. Så valgte de ut 8. juni. Imidlertid viste det seg at ordførerne hadde misforstått tidspunktet for ei samling valgmedarbeiderne skulle ha. Ordfører Jon P. Husby har tidligere sagt til Trønderbladet at de trodde avreisetidspunktet var 6. juni, men så viste det seg at samlinga var 8. juni.

- Det skjer sikkert noe den 13. juni også. Vi må få gjennomført folkeavstemninga, forklarer ordfører Krogstad.

I Melhus er 16 år nedre aldersgrense mens Skaun har 18 år.

Dagens forhandlingsmøte var i Skaun rådhus, og skaunordføreren var møteleder.

Les også: Om ny dato

Folkemøter

De to kommunene skal ha folkemøter.

- I fare for at det kan bli noe rot med datoen igjen, er ikke folkemøtene datofestet ennå. De blir i månedsskiftet mai/juni, opplyser Krogstad.

Krogstad opplyser at tonen i mandagens forhandlinger var god. Møtet ble igjen lukket, og Krogstad vil ikke gå ut med opplysninger om hva de kom fram til. Onsdag blir det nytt møte, og har partene kommet til enighet, kan avtalen bli underskrevet da.

Blant punktene som ble diskutert i dag, var blant annet kommunenavn. Krogstad vil ikke si noe om hva de diskuterte utover å bekrefte at blant annet kommunenavn ble drøftet.

Les også: Om det første møtet

Rådhusene

Derimot er det klart at dagens bygningsmasse skal beholdes, og at det ikke bygges et nytt felles rådhus. Hvorvidt ordføreren skal sitte i det ene rådhuset og rådmannen i det andre, vil ikke Krogstad si noe om.

- Alt er i spill til avtalen er klar. Først når en er i mål kan vi si noe, mener Krogstad.

I Melhus er det kommunestyre 21. juni, mens kommunestyremøtet i Skaun er 16. juni. Folkeavstemningene er rådgivende.

- Enkelte partier vil nok behandle avtalen mellom Melhus og Skaun før kommunestyremøtet, tror Krogstad.