Bygginga av ny brannstasjon på Korsvegen har ikke gått som planlagt. Den har endt opp med at brannbilene må stå parkert innimellom lekeapparater.

- Bommet

- De som er ansvarlige for byggeprosessen har dessverre bommet på byggetida. Vi ble rådet til å si opp det gamle leieforholdet fra 1. mai, for da skulle den nye stasjonen være ferdig. Dessverre er ikke bygginga startet enda og vi måtte finne en midlertidig løsning, opplyser brannsjef Arild Karlsen i Gauldal brann og redning.

Les også: Mangler redningsdykkere

Korsvegen brannstasjon har hatt tilhold i lokalene som Hølonda Eiendom har kjøpt. Kommunestyret vedtok å bygge ny brannstasjon like ved Eid barnehage, og alt så ut til å være fryd og gammen. Eid barnehage ble fusjonert med Regnbuen barnehage, og all barnehagevirksomhet på Korsvegen ble lagt til lokalene Regnbuen barnehage har i Korsvegen næringspark.

I barnehagen

Nå må de gamle barnehagelokalene brukes av brannvesenet.

- Løsninga ble å ha brannbilene utendørs ved den gamle barnehagen, og så har vi etablert midlertidig garderobe inne i barnehagen, forteller Karlsen.

Brannbilene står innenfor gjerdene, og like ved lekeapparatene til den tidligere barnehagen.

Brannsjefen er spent på om folk lar bilene få stå i fred. Han sender ut et signal om at det kan være verdt å holde seg unna brannbilene.

- Det er satt opp høye gjerder rundt bilene og vi har etablert noe «usynlig sikring» også. Vi håper de får stå i fred, slik at vi kan opprettholde en god brann- og redningstjeneste på Hølonda i sommer, forklarer Karlsen.

Les også: Vil ikke være sammen med Trondheim

Brannsjef Arild Karlsen.
På flere kanter er det ekstra sett med gjerder.