Nesten 3500 medlemmer i Fellesforbundet gikk ut i streik søndag morgen etter brudd i meklingen med NHO Reiseliv.

Fem ansatte ved Støren  veikro ble også tatt ut i streiken.

- Vi visste jo at det kunne skje, men det kom likevel veldig overraskende på. Vi er såpass få allerede i bedriften, og nå er det stort sett ledelsen som tar seg av arbeidsmengden. De planlagte vaktene til deltidsarbeidende går som planlagt, men de har ikke lov til å ta på seg mer jobb grunnet streiken, forteller Siv Anita Nerøien.

Mer om Støren veikro: Barnebursdager eller møtelokale?

Ikke enkelt for noen

Hun innrømmer likevel at det ikke er enkelt for en arbeidsplass med få ansatte som er helt avhengig av at alle gjør sitt for å få drifta til å gå rundt.

- Det er ikke enkelt, verken for ledelsen ved veikroa eller for oss, og selvfølgelig sliter det også på samvittigheten vår at vi må streike. Samtidig er det en viktig prinsippsak for premissene for oppgjøret. Vi har ikke et godt betalt yrke, det er dårlig med ubekvemstillegg når man jobber helg og kveld. Vårt håp nå er at punktet med lokal forhandlingsrett skal komme gjennom, sier Nerøien.

Rar situasjon

Daglig leder Selcuk Akcakin innrømmer at det blir slitsomt når fem av hans ansatte streiker, men han håper at det snart foreligger en løsning og at de ansatte kan komme tilbake på jobb.

- For meg er det en litt rar situasjon, for det er første gangen jeg opplever streik. Det går heldigvis ikke utover våre kunder, vi har alt under kontroll, men jeg håper partene kommer til enighet, sier han.