I dag onsdag møtes en delegasjon fra Melhus og en delegasjon fra Skaun i Melhus rådhus for å forhandle om mulig sammenslåing.

Til stede er ordfører Gunnar Krogstad og ordfører Jon P. Husby samt varaordførere, opposisjonsledere og rådmenn. Dessuten er hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth fra Fagforbundet i Melhus og hovedtillitsvalgt Heidi Olsen fra Fagforbundet i Skaun til stede.

Etter å ha en hilserunde bestemte melhusordføreren at pressen (to aviser) må gå på gangen mens spørsmålet om å lukke møtet skulle drøftes.

Viste til lover

Da den korte rådslagninga bak lukket dør var ferdig, åpnet ordfører Krogstad døra ut fra formannskapssalen som heter Einar Tambarskjelve, og sier at forhandlingene vil skje for lukkede dører. Han begrunner dette med paragraf 31 punkt 5 i kommuneloven og paragraf 14 i offentlighetsloven. I kommuneloven står det at et folkevalgt organ kan vedta å lukke et møte når hensynet til tungtveiende offentlige interesser tilsier det.

Varaordfører Asbjørn Leraand (Ap) fra Skaun viser til at forhandlingene i orkdalsregionen foregikk uten at pressen og tilhørere fikk være til stede.

Les også: Inviterte naboene

For to uker siden kom delegasjoner fra henholdsvis Midtre Gauldal og Skaun til Melhus etter invitt fra melhusordføreren, og dette møtet var åpent for pressen. Da satt journalister fra tre ulike aviser ved pressebordet.

Krav

Hvilke krav som skal settes fram har ikke delegasjonene ønsket å snakke om på forhånd. Ordfører Jon P. Husby sier til Trønderbladet at det ikke er noen selvfølge at rådhuset skal ligge i Melhus.

Krav har vært løselig drøftet i styringsgruppa i Melhus ifølge ordfører Krogstad.

Les også: Hva stemmer du på?

Utsendinger fra Midtre Gauldal er ikke til stede fordi Melhus kommunestyre har vedtatt at Melhus bare skal forhandle med Skaun.

Les også: Fikk nei fra Melhus

De ansatte

Hovedtillitsvalgt Solfrid A. Løvseth i Fagforbundet Melhus sier til Trønderbladet i forkant av møtet at det er en rolig og avslappet holdning blant de ansatte i Melhus kommune når det gjelder kommunesammenslåing.

- Det er ingen uro. Det er klart vi ønsker at ingen skal sies opp i en slik fase. En får heller tenke på naturlig avgang, sier Løvseth.

Ordfører Jon P. Husby og ordfører Gunnar Krogstad.
Ordfører Gunnar Krogstad hadde begrunnelsen for å lukke møtet ferdigskrevet før møtet startet, og delte ut skrivet til pressen som måtte stå på gangen.
Drøftinga om møtet skulle lukkes og forhandlingene skjer bak lukket dør.