- Demokratisk upassende, kaller Fritz Arne Haugen (Sp) episoden i Melhus kommunestyremøte der Melhuslista ikke fikk komme med en interpellasjon om gangveien på Kvål.

Ble stoppet

Haugen reagerer på at ordfører Gunnar Krogstad (Ap) nektet å la Sigmund Gråbak (Melhuslista) få komme med interpellasjonen.

- Det er vårt lodd i opposisjonen å stresse saker, sier Haugen.

Les også: Endelig gangvei på Kvål

En av fire

Interpellasjonen fra Gråbak var en av fire som alle var fremmet innen fristen til kommunestyremøtet. I starten av møtet minnet ordfører Gunnar Krogstad (Ap) om at 30 minutter var satt av til interpellasjoner og spørsmål, og at han ville overholde regelverket.

- Jeg trodde saken skulle opp. Det må gjøres vedtak for å drive saken framover, mener Gråbak.

Ifølge Gråbak er det vel og bra at det er politisk vilje til å få til boligfelt på Kvål slik den forrige flertallsgruppa også ivret for, men at det må foreligge vedtak i Melhus kommune om hva utbyggerne må ut med i egenandel til den nye gangveien.

Etter at tre interpellasjoner hvorav alle kom fra opposisjonen, erklærte ordfører Krogstad at tida var ute. En svært overrasket opposisjon kikket på hverandre, men kunne ikke protestere siden ordføreren avsluttet møte.

- Ikke hele natta

- Nå er det slik at vi ikke kan holde på hele natta. I forrige møte bestemte kommunestyret at reglementet ikke skulle følges, og denne gangen ville kommunestyret det. Ifølge kommunestyret kom reglementet visstnok brått på i forrige møte, sier Krogstad.

Krogstad mener at han selvsagt skal være fleksibel, men at møtet ville ha tatt en halvtime til hvis den fjerde interpellasjonen skulle ha vært stilt. Klokka var bortimot 21 da ordføreren avsluttet kommunestyremøtet.

- Brant ikke

- Saken som interpellasjonen handlet om, var fulgt opp i komité for teknikk og miljø og brant ikke. Hvis det var så viktig for opposisjonen å få opp saken, kunne de ha trukket en av interpellasjonene, sier Krogstad.

Les også: Ga klarsignal

Ordføreren viser til at det hadde vært en lang dag for en del av representantene med møter fra morgenen av og utover, og at det er representanter som av hensyn til livssituasjonen har behov for å komme seg hjem før natta starter.

- Hvis et flertall i kommunestyret ønsker en annen ordning, kan vi se på det, sier Krogstad.