Eivind Bakk fra Melhus ble i dag hedret for sitt årelange arbeid for meitemarkens fremme, med hedersprisen Årets Meitemark 2015.

Les også: Hovinsbygg vil til Steinkjer

Les også: Avslutter som næringsrådgiver

Bakk får prisen etter en mannsalder som bonde med økologisk produksjon av melk og grønnsaker og en betydelig innsats i flere organisasjoner.

Også Marie Backman Fosshagen fra Uggdal i Tysnes får samme pris, for sin urtedyrking.

Begge prisvinnerne har gjennom en årrekke vært aktivt med i arbeidet for å bygge økobevegelsen fra grunnen av og gjennom dette bidratt til å fremme meitemarkens trivsel og utbredelse.

Bakk og Fosshagen mottok diplom, heder og ære under fagseminaret bynært og urbant landbruk, som ble arrangert i Skien i dag.

Foregangsmann og forbilde

I en pressemelding peker Oikos på at Eivind Bakk i en årrekke har drevet med økologisk melkeproduksjon og grønnsaker i Melhus, med stadig større fokus på jord og jordliv.

- Han har på en forbilledlig måte vist at en kan leve godt av en vanlig trøndergård, uten altfor store ressurser og altfor mye leiejord. Han har hatt oppimot 100 prosent egenforsyning av fôr, til en utmerket melkeproduksjon, på et bruk der både han og kona Kirsten har hatt nok arbeid og inntekt til begge i hele sitt yrkesaktive liv, påpeker Oikos.

Eivind Bakk er ifølge Oikos en foregangsmann som har talt økolandbrukets sak i og gjennom mange av landbrukets organisasjoner, inkludert Oikos. Han har vært  en sentral tillitsvalgt i Midt-Norsk økoring, har sittet i fagrådet for økologi i Norsk Landbruksrådgiving Sør-Trøndelag og hatt verv i Bondelaget lokalt og regionalt. Han har også vært primus motor for Oikos Sør-Trøndelag (og for Oikos Midt-Norge og lokallaget i Melhus før det), en av ildsjelene bak Oikos sitt økotelt under Trøndersk Matfestival, og har tatt stort ansvar i forbindelse med ØKOUKA i Sør-Trøndelag.

Et godt liv

Oikos fortsetter rosen: Uten hans engasjement og lederegenskaper hadde ikke OIKOS Sør-Trøndelag vært et så stort og velfungerende lag i dag. Han har også vært en av pådriverne for Økologisk-Midt Norge som har formidlet økologiske grønnsaker til forhandlere lokalt og var sentral i oppstarten av leveransene til St Olavs Hospital.

Eivind har vist at det går godt an få til et godt liv på en økologisk drevet gård, også med muligheter for frivillig arbeid. Han stiller sjelden seg selv først, men dytter gjerne vennlig andre opp og fram for å bedre vilkårene for meitemarken og økologisk jordbruk.

Eivind Bakk er en verdig mottaker av prisen «Årets Meitemark»

Med prisen Årets Meitemark følger også retten til å tiltales som Hedersmeitemark.