Mandag kveld inviterer Melhus Senterparti og Skaun Senterparti til åpent møte i Vonheim på Hølonda. Temaet er kommunesammenslåing.

Vil ikke ha tvang

- Det er helt feil at vi skal tvinges til å slå sammen kommuner ved hjelp av sanksjoner, sier fylkesvaraordfører og buviking Gunn Iversen Stokke.

Selv om hun er negativ til regjeringas bebudede inntektsystem for kommunene, mener hun det er viktig at kommunene deltar i utredningsarbeid. Melhus, Skaun og Midtre Gauldal fikk 400.000 kroner hver fra Fylkesmannen til utredning, og har sammen brukt Agenda Kaupang.

- Det som er positivt er at en får snudd noen steiner, og vi kan lære av hverandre, sier Iversen Stokke.

Les også: Fraråder sammenslåing

Kan få spørre

Fritz Arne Haugen fra Melhus Senterparti forteller at hensikten med det åpne møtet er at folk kan stille spørsmål om kommunereformen.

- Melhus og Skaun er mer lik enn Midtre Gauldal. Vi må ha et åpent sinn i denne prosessen og se hva likheter og ulikheter er, mener Haugen.

Senterpartiet lukker altså ikke døra for en samtale mellom Skaun og Melhus om mulig sammenslåing. Derimot mener fylkesvaraordføreren at det er uaktuelt å danne en storkommune med Skaun, Melhus og Midtre Gauldal.

- Å diskutere skolen i Viggja med dem i Budal blir feil. Melhus og Skaun er kulturelt sett mer like, tror Iversen Stokke.

Les også: Stokke om rovdyr

Skaunordfører Jon P. Husby (Sp) vil gjerne høre hva Melhus tenker, og han har tidligere spøkt med at Skaun og Melhus kan slå seg sammen og danne kommunen Tambar til minne om høvdingen Einar Tambarskjelve som var fra Melhus og var gift med Bergljot fra Skaun.

Til møtet i Vonheim kommer også stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp).