- Det er uheldig at vi ikke avdekket dette, sier brannsjef Arild Karlsen ved Gauldal brann og redning.

Les også: Tiltalt etter dødsbrannen

Mens Arbeidstilsynet har rettet sterk kritikk mot Trondheim Bil-Demontering og daglig leder Belinda Skibnes Ramberg, fant branninspektøren fra Gauldal brann og redning ingenting å sette fingeren på under et tilsyn før brannen i slutten av mai i fjor.

Fant ingenting galt

- En branninspektør fra oss var på inspeksjon og fant intet galt. Tilsynet førte ikke til anmerkninger eller avvik. Vi går tilsyn hele tida, og rett som det er oppdages det ikke ting som så kan bli sett på neste tilsyn. Vi klarer ikke å oppfatte alt hver gang, sier brannsjef Karlsen.

Les også: Fjorårets branner var mer dramatiske

Trondheim Bil-Demontering skal ifølge planen Gauldal brann og redning følger, ha tilsyn av brannvesenet annethvert år og så skal bedriften ha egenmelding de årene brannvesenet ikke kommer.

Les også: Sterk kritikk fra Arbeidstilsynet

Har ikke vært der

I fjor var det inspeksjon mens det ikke har vært inspeksjon i år.

- Jeg har registrert at bedriften har startet opp igjen, sier Karlsen.

Karlsen mener det helt klart har en hensikt at brannvesenet har inspeksjoner selv om det kan skje at kritikkverdige ting ikke blir oppdaget.

Les også: Stort oppdrag for brannvesenet

Gauldal brann og redning har ikke øvingsområder slik at ansatte kan øve på den type brann som oppstod på Øysand. Noen røykdykkere har fått øving andre steder, opplyser Karlsen.

Karlsen mener at utfallet for ansattes vedkommende ikke ville blitt annerledes om brannvesenet hadde øvd mer på forhånd.

- Skadene hadde oppstått før vi kom dit, sier Karlsen.

Om tiltalen

Da Trønderbladet ringte Karlsen fredag, var han ikke kjent med at Trondheim Bil-Demontering har fått et forelegg på en million kroner og at daglig leder Belinda Skibnes Ramberg er tiltalt.

- Jeg har ingen kommentar til dette, sier Karlsen.

Brannsjefen sier at det ikke er uvanlig at politiet ilegger folk forenklet forelegg etter branner, men at det er svært sjelden at noen blir tiltalt.