- Husk båndtvang fra i dag, minner Mattilsynet om.

Perioden

Båndtvangen for hunder gjelder over hele landet fra 1. april til 20. august. I denne perioden skal hunder holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet. Unntaket er for enkelte typer jakt- og tjenestehunder som er i aktiv tjeneste eller under trening.

Les også: Hvilke regler gjelder i skiløypa?

-Dyrelivet er ekstra sårbart i denne perioden. For å unngå at hunder skremmer opp eller jager fugl, vilt og beitedyr er det viktig at alle overholder båndtvangen. Dette er også en tid på å ret da det er mange mennesker ute. Hold hunden i bånd av hensyn til andre, sier Ole-Herman Tronerud, seniorrådgiver, seksjon dyrehelse i Mattilsynet i ei pressemelding.

Fanges inn

Mattilsynet minner om at dersom folk møter en hund som er løs, kan en fange den og levere den tilbake til eieren. Dersom en ikke vet hvem som eier hunden, skal hunden snarest leveres til politiet ifølge Mattilsynet.

Les også: Bitt ihjel av løshund

- Den som bryter reglene for båndtvang, kan bøtelegges minner Mattilsynet om i pressemeldinga.

Mattilsynet anbefaler hundeeiere om ønsker å slippe løs hunden også i båndtvangsperioden, kan undersøke med kommunen om det finnes egne områder der hunder kan løpe fritt. Hundeeiere anbefales også å undersøke om kommunen har innført utvidet båndtvang.