Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) erklærte møtet med Nye Veier for lukket da Trønderbladet kom til møtestart. Møtet er i Melhus rådhus. Under møtet skal de fire ordførerne og prosjektleder Trond Jære samt prosjektleder Lars Bjørgård fra Statens vegvesen legge fram argumenter for hvorfor E6 Melhus-Ulsberg bør bygges nå.

- Ikke et politisk møte

- Nye Veier er et aksjeselskap. Vi har ikke plikt til å ha møtet åpent. Dette er ikke et politisk møte, sier Krogstad.

Ordfører Sivert Moen støtter beslutninga om å lukke møtet for pressen og tilhørere, og begrunner det med at det ikke skal fattes politiske beslutninger i møtet.

- Dialogmøte

Tidligere på dagen hadde de fire E6-ordførerne formøte, og ordfører Ola Øie fra Rennebu sa at møtet med Nye Veier er et dialogmøte. Forventningene til møtet med Nye Veier er skyhøye både fra ordførernes side, fra E6-berørte og lokalpolitikere. Stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H) som var innom Melhus en snartur, sier til Trønderbladet at hun gjerne skulle ha vært flue på veggen under møtet.

Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland fra Nye Veier var forhindret fra å møte. Fra det nyopprettede statlige selskapet kom direktør Finn Aasmund Hobbesland og direktør Anette Aanesland.