Fra torsdag er selvangivelsen tilgjengelig for 4,7 millioner lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende via innlogging fra Skatteetaten/Altinn.

3,6 millioner får selvangivelsen kun elektronisk. Elektronisk selvangivelse gjør det enkelt for brukerne å levere, og fører til at enda flere kan få skatteoppgjøret sitt i juni.

Les også: Nå blir det slutt på selvangivelse på papir

Sjekk at opplysningene stemmer

For folk flest er selvangivelsen nå så automatisert at det aldri har vært enklere å gjøre opp for seg. Samtidig er det viktig å minne om at du alltid må sjekke at opplysningene som er lagt inn stemmer, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

For å gjøre endring og levering av selvangivelsen så enkelt som mulig, har Skatteetaten utviklet en rekke verktøy og kalkulatorer. På skatteetaten.no finner du blant annet fradragsveileder, pendlerveiviser og en veiviser som steg for steg tar deg gjennom selvangivelsen.

Første gang med utenlandsopplysninger

Skatteetaten mottar over 50 millioner opplysninger fra blant andre arbeidsgivere, banker, barnehager og skolefritidsordninger, slik at selvangivelsen i størst mulig grad er forhåndsutfylt. I år er det første gang selvangivelsen også har forhåndsutfylte opplysninger fra utlandet.

Les også: Klikk deg rundt i vårt skattekart

Næringsdrivende må levere elektronisk

Det er viktig å huske at næringsdrivende ikke kan benytte seg av leveringsfritak. Nytt i år er at alle næringsdrivende må levere selvangivelsen elektronisk.

– Vi har laget en ny, enklere løsning på nett for dem som driver egen bedrift og gjør rapporteringen selv, sier Holte.

Enkeltpersonforetak og aksjeselskap med enkle forhold vil spare mye tid om de kan bruke «Næringsrapport skatt», som erstatter ni forskjellige skjemaer for næringsdrivende. Næringsrapporten leveres sammen med selvangivelsen.

Les også: Har oppfylt drømmen