Søndag ettermiddag tar Jim og samboeren Astrid Fallan fra Ler seg en velfortjent kaffekopp i solveggen på familiehytta rett ved Midtre Gauldals påskeperle Ramstadsjøen.

Les også: Stort sett rolig på veiene

Jims mor Anne Karin Hilanmo er som vanlig også på plass med sin samboer Tomas Rønsberg, og er godt fornøyd med at sønnen nå tar over den tradisjonsrike familieplassen.

– Jeg har vært her i 61 år nå. Denne eiendommen har vært i familien lenge, og vi er ofte 10-12 stykker her samtidig, sier Anne Karin.

Ørretfrokost hver dag

På snøen ved og på vannet er Jim og Astrids to gutter i full sving med skileik og påpassing av fiskehullene på isen. Mandag morgen - andre påskedag - planlegger de å dra ned for denne gang. Noen tidligere hjemtur ble uaktuelt da finværet slo inn for fullt i helga.

– Været har egentlig vært fint hele uka. Selv om det ikke har vært blå himmel hver dag, og vi har opplevd noen små skurer, så har vi både gått fine skiturer og fisket ørret i vatnet, sier Jim.

– Vi har sikkert fanget rundt 20 ørreter, så vi har hatt fersk fisk til frokost hver dag.

Oppussing og kortspill

Inne i hytta er hele taket farget påskegult. Ikke på grunn av maling, men fordi det rett og slett er isolasjonen som ennå ikke er dekt til. Det utvides nemlig stadig på familiehytta, og i påska har det vært full restaurering.

– Det ser kanskje litt primitivt ut akkurat nå, men vi har kost oss likevel, sier Anne Karin.

– Om kveldene skrur vi av TVn og tenner lys. Da er det Yatzy, Ludo og kortspill som teller, skyter Jim inn.

Han legger ikke skjul på at noen er dårligere tapere enn andre, men enn så lenge har det gått fredelig for seg.

– Engasjement setter vi pris på, sier han og gliser.

Attraktivt hytteområde

Ramstadsjøen som hyttested er kanskje aller mest poulært blant Midtre Gauldalingene selv. De siste tretti årene har det eksplodert med hyttefelt rundt den attraktive innsjøen.

– Før den tid var det lite, så forandringen har vært veldig stor. Nå er det svært mange fra Støren som har hytter her, blant annet. Det har virkelig skjedd ting, sier mor i huset.