Årsmøtet i Sør-Trøndelag Arbeiderparti uttrykker stor skuffelse over at Nye Veier ikke har fulgt henstillinga til politikerne i Sør-Trøndelag og Høyre sentralt om å prioritere ny E6 Melhus-Ulsberg.

Les også: Fylkesordføreren om E6

- Løftebrudd

- Dette er et kraftig brudd på Høyres valgløfter om realisering innen 2021. I tillegg er vi fratatt politisk innflytelse som følge av regjeringens etablering av Nye Veier AS. Hvis ikke vegselskapets mandat tillater å prioritere vegen som hele regionen har stått sammen om å begynne på først, bør det vurderes om ikke hele E6-sør bør tilbakeføres til staten slik at Statens vegvesen kan bygge den helhetlig i tråd med inneværende NTP og stortingsflertallets lovnader, uttaler årsmøtet.

Les også: - Vil heller berge liv

Ingen startdato

Trønderbladet har siden begynnelsen av mars skrevet om at Nye Veier ikke vil gi noen startdato for bygging av ny E6 fra Skjerdingstad til Ulsberg, og at administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland har sagt til Trønderbladet at E6 nord for Trondheim skal prioriteres først. Dette har skapt sterke reaksjoner hos Arbeiderpartiet og Senterpartiet, mens Høyre har understreket at det viktigste er at det kommer E6-penger til Trøndelag.

Les også: - Katastrofe for Kvål

30. mars skal ordførerne Gunnar Krogstad (Melhus), Sivert Moen (Midtre Gauldal), Ola Øie (Rennebu) og Kirsti Welander (Oppdal) møte Nye Veier, og møtet holdes i Melhus.