- Jeg er ikke imot tunnelforskriften, men hvis en kan berge liv er jeg ikke tvil om at det er viktigere å bygge ny E6 mellom Melhus og Ulsberg enn nord for Trondheim, sier ordfører Gunnar Krogstad.

Stygge ulykkestall

Krogstad synes det er uforståelig at Nye Veier har bestemt seg for at de vil bygge E6 Ranheim-Værnes av hensyn til EUs tunnelforskrift, mens Bygg vei no som fire ordførere står bak, kan vise til stygge ulykkestall på E6 Melhus-Ulsberg.

Les også: ulykkestall fra Statens vegvesen

15 er drept og 500 er skadd i løpet av en tiårsperiode. Tall fra Statens vegvesen viser at særlig sommeren er ulykkesbelastet periode. Prosjektleder Trond Jære i Bygg vei no forteller at mens andre veiprosjekter på lista over særlig ulykkesbelastede veistrekninger er bygd ut, har E6 Melhus-Ulsberg fortsatt ikke fått klarsignal for bygging.

- Statens vegvesen kan utbedre tunnelene nord for Trondheim på rimelig vis eller det kan søkes om dispensasjon. Jeg er ikke i tvil om hva som bør velges, sier ordfører Krogstad.

Får møte Nye Veier

Ordførerne langs E6 sør for Trondheim gir ikke opp håpet om at Nye Veier skal se behovet for ny E6 mellom Melhus-Ulsberg. Da Trønderbladet snakket med administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier på onsdag, sa hun at hun kan ta et møte med ordførerne. Hun var forundret over at ordførerne ikke var invitert til møtet fylkesordfører Tore O. Sandvik hadde trommet sammen til.

Les også: - ikke ferdig i 2023 som lovt

Nå får de fire ordførerne møte Nye Veier, og det skal skje 30. mars i Melhus.

- Ett moment vi vil ta opp er når vi kan forvente byggestart. Nye Veier har sagt at de ikke vil la politisk press virke, men de tar overhode ikke hensyn til politiske prioriteringer. Vi kommer til å framheve at dette er en svært ulykkesbelastet vei, sier Krogstad.

Reguleringsplanene

Krogstad forteller at Melhus kommune vil jobbe for å få vedtatt to av reguleringsplanene i juni. Den tredje gjelder Hovin-Støren, og der pågår det grunnboringer fordi grunnforholdene er krevende.

Ikke alle har vært bedrøvet over at E6 nå ser ut til å bli utsatt.

- Ikke alle vil ha vei. De berørte ser helst at veien kommer en annen plass. Så er det de utålmodige som ønsker ny vei. Jeg er mest enig med dem som mener veibygging bør settes i gang, sier Krogstad.