- Det blir ingen E6 sør innen 2023. Veiene nord for Trondheim prioriteres. Høyres lovnader om full utbygging av E6 sør var en bløff,og slik det ser ut nå blir det en stykkevis utbygging med E6 Soknedal først, forteller fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) etter møtet i dag med Nye Veier.

Kan bli forsinket

Sandvik frykter at også E6 i Soknedal kan bli forsinket. Han håper det blir byggestart på den strekninga neste år, men dette er ifølge fylkesordføreren usikkert. Årsaken er at Statens vegvesen må ha konsekvensutredning av større veiprosjekter som E6 Soknedal som er prissatt til over en millliard kroner. Samferdselsdepartementet vil ha ekstra kontroll av store veiprosjekter.

Hadde møte

I dag hadde fylkesordføreren møte med Nye Veier, og han fikk ingen startdato for E6 sør under møtet med administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland.

Les også: avviser at det handler om fylkessammenslåing

- Det er verdt å minne om lovnaden fra 2013. Der lovte Høyre veien ferdig innen 2021. De har flertall til å vedta ferdigstillelse av veien til 2023 på Stortinget, men de har valgt å sende den ut på en usikker ferd i Nye Veier. Nye Veier har et mandat som gjør at de må prioritere som de gjør. Vi har ingen innflytelse over deres prioritering utover å legge våre vurderinger på bordet og våre faktaopplysninger, uttaler Sandvik.

Les også: 15 drepte og mange skadd

Sandvik mener administrerende direktør i Nye Veier gjør jobben sin.

For få

- Oppdraget fra Høyre er å prioritere strekninger som binder sammen mye folk. Det er 60.000 som knyttes nærmere Trondheim på veien nordover og 10.000 sørover. Hovland gjør dermed ingen andre prioriteringer enn det Høyre har bestemt i Stortinget, forklarer Sandvik.

I tillegg fikk fylkespolitikerne beskjed om at Nasjonal transportplan krever firefelts vei på E6 sør og at dette kan utløse nytt planarbeid.