Anleggsstarten for E6 Soknedal blir i 2017, opplyste samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) som svar på skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap).

E6 Soknedal er blitt utsatt flere ganger. Da det nærmet seg anleggsstart, kom regjeringa med krav om at veistrekninga skulle ha 2-3 felts vei og dermed var det behov for nye planer.

Les også: må kvalitetssikres

Denne gangen skyldes utsettelsen kostnadsøkninger.

Bompengesøknaden

Vegdirektoratet har forberedt bompengesøknad for strekninga og som Trønderbladet tidligere har skrevet, kommer det bomstasjon i Soknedal som det eneste stedet sør for Klett. For å nå byggestart i år, må bompengesøknaden slik Trønderbladet tidligere har skrevet, behandles av Stortinget før sommerferien. Stortingsrepresentant Karianne Tung (Ap) har spurt samferdselsministeren om når bompengesøknaden blir behandlet.

I svaret viser statsråd Solvik-Olsen til at det skal være lokalpolitisk behandling av bompengeopplegget i vår.

Les også: statsråden om bompenger

Kvalitetssikring

Veistrekninga er kostnadsberegnet til 1,5 milliarder kroner.

- På grunn av kostnadsøkninger er Statens vegvesen og Samferdselsdepartementet i dialog om hvilke forutsetninger som skal legges til grunn for finanseringsopplegget. Etter den lokalpolitiske behandlingen av bompengeopplegget, skal det gjennomføres ekstern kvalitetssikring av prosjektet, svarer Solvik-Olsen.

Statsråden legger til at straks kvalitetssikringa er gjennomført,skal Samferdselsdepartementet gjennomgå saken og så blir den sendt over til Stortinget.

- Jeg tar sikte på at det skjer i løpet av høsten 2016. Med framdrift som skissert over, vil det kunne bli anleggsstart tidlig i 2017, svarer Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen har vært i Soknedal for å bli orientert om veiplanene, og han har også stoppet i Melhus.

Pusterom

Ordfører Sivert Moen (Sp) mener det ikke spiller så stor rolle om byggestarten blir i år eller neste år.

Les også: om planene

- Dette gir oss pusterom i forhold til planer. Alt av planer blir ferdigstilt i løpet av året, sier Moen.

Les også: eneste sted med bomstasjon

Moen godtar at det kommer bomstasjon på E6, og han sier at dette er et moment han ikke vil ta opp igjen.

- Vil det ikke kjennes urettferdig at noen innbyggere i Midtre Gauldal må betale bompenger for å komme seg til kommunesenteret Støren?

- Det var snakk om at lokalbefolkninga skal få rabatter, og jeg vet ikke om det blir slik. Vi lokalpolitikere har ikke mer vi skulle ha sagt, sier Moen