Ved bomstasjonen på Klett har det vært trafikkøkning som følge av elbilene.

Det viser tall fra Miljøpakken. Statens vegvesen har evaluert Miljøpakken på oppdrag fra fylkesutvalget som ønsket å få vurdert hvordan Miljøpakken har virket.

Les også: Bilister fra Melhus må betale mer i bommen

Økning

Tall fra perioden april-oktober 2015 er sammenlignet med perioden april-oktober 2014. Trafikken forbi bomstasjonen på Klett økte med 1,1 prosent.

Samtidig har det blitt 69,1 prosent økning i elbiltrafikken.

Les også: Mange elbiler i Melhus, få i Midtre Gauldal

Mens det har vært en ørliten nedgang i trafikken forbi bomstasjonen på Byåsen og på Torgård, har det altså vært økning i trafikken på Klett, Omkjøringsvegen, Sluppen, Tonstad og Være.

Totalt har elbiltrafikken økt med 80,9 prosent fra 2014 til 2015. Trafikken forbi bomstasjonene har økt med 2,4 prosent når en ser all trafikk under ett, og mesteparten (2 prosentpoeng) av trafikkøkninga skyldes elbilene.

Morgenrushet

Av alle elbilene som passerer bomstasjonen, gjør hver åttende det mellom klokka 07 og 08. For vanlige biler er andelen som kjører i rushtiden langt færre. Elbilene har dessuten tre ganger så mange bompasseringer som vanlige biler. Miljøpakken konkluderer med at elbilene brukes mye til arbeidsreiser og fritidsaktiviteter på kveldstid.