Rådmannen anbefaler at melhuspolitikerne setter av 402 millioner kroner til ny Gimse barneskole og en ny hall som bygges mellom ungdomsskolen og Melhus videregående skole.

Les også: Gimse ungdomsskole kan bli ny barneskole

Les også: Ønsker nye Gimse skole på samme sted

Melhus kommunestyre har allerede vedtatt at det skal bygges en ny Gimse skole for 400-450 elever og ny idrettshall. Hvorvidt hallen skal ha en eller to spilleflater, er ikke avgjort. Kommunestyret har også vedtatt at den nye skolen bør ligge innen dagens skoleområde, og at utvidelse av Gimse ungdomsskole skal vurderes i 2025.

25 meter langt svømmebasseng ønsket kommunestyret også skulle vurderes. Dagens svømmehall er nettopp gjenåpnet etter omfattende rehabilitering fordi flisene igjen ble ødelagt. Bassenget er 12,5 meter langt.

Eggen arkitekter

Kommunen har innhentet råd fra Eggen arkitekter som er flittig brukt av Melhus kommune til konsulenttjenester. Nå legges tre alternativer fram for komite for oppvekst og kultur som har komitemøte på onsdag.

Rådmannens anbefaling er å velge alternativ 1 som innebærer ny barneskole til 450 elever, at ungdomsskolen utvides når det er aktuelt og at det bygges ny hall mellom ungdomsskolen og den videregående skolen. Videre at det settes av areal slik at hallen kan utvides til to spilleflater. Dette alternativet koster 402 millioner kroner. Med i kostnaden er utgifter til at elevene skal ha ei midlertidig løsning i to år.

Flere alternativer

Av de tre alternativene er det anbefalte alternativet ikke det billigste. Det rimeligste er anslått å koste 366,8 millioner kroner, og innebærer at dagens barneskole rives og det bygges en ny barne- og ungdomsskole samt en flerbrukshall. Paviljongen på dagens ungdomsskole skal rives. Elever på både barneskolen og ungdomsskolen må ha midlertidige lokaler i to år.

Det dyreste alternativet gir en kostnad på 411,4 kroner. Da er planen å bygge om Gimse ungdomsskole til barneskole, bygge ny ungdomsskole og ny flerbrukshall. Velges denne løsninga, må elevene ha midlertidige lokaler i fire år.

Dersom politikerne velger å bygge et 25 meter langt svømmebasseng, vil det koste 50-150 millioner kroner ifølge konsulenten. Rådmannen anbefaler at kommunen foretar en behovsanalyse for å se hva folket ønsker seg når det gjelder svømmeanlegg.

RIVES? Skal c-bygget beholdes eller rives, er et spørsmål som politikerne kan komme til å måtte vurdere. Bygget inneholder svømmebasseng og gymsal.