Pendlere skal få gratis buss i en periode, og ordfører Gunnar Krogstad (Ap) tror det kan avlive myter om busstilbudet.

- Målet er at å få flere pendlere til å ta bussen, og tall viser at økninga i bussbruken blant pendlere ikke er så stor som en skulle ønske. En del tror det er kostbart å ta bussen, at det tar tid og at det er fullt på bussen. Dette er myter, sier ordfører Gunnar Krogstad.

Les også: Dyrere å ta buss fra i dag

Les også: – Verken bussen eller lastebilene er skodd for det glatte føret

Kampanje

I dag deltar han på møtet i sammenslutninga Trondheimsregionen der kommer rundt Trondheim og Trondheim møtes for å drøfte ulike temaer. Under et tidligere møte har Krogstad spurt om hva som kan gjøres for å øke pendlerbruken. AtB skal informere om en kampanje som skal startes, og det skal gå ut på at pendlere får tilbud om å prøve buss gratis for å se om dette er noe for dem. AtB har svarte ikke på henvendelser fra Trønderbladet på fredag formiddag, men her kan du lese svaret fra markedssjef Grethe Opsal som kom senere på dagen: 60 får gratis bussreiser i AtB-kampanje

Les også: Mangler sikring for spedbarn på bussen

Bytakst og parkering

Krogstad har selv reist mye med buss i forbindelse med advokatjobben i Trondheim før han ble ordfører, og han har klare tanker om hva som skal til for å få flere til å sette igjen bilen og ta buss eller tog.

Han foreslår en bytteavtale der randkommunene motiverer innbyggerne til å bruke buss og tog, og at bytaksten utvides slik at den gjelder hele Melhus. Videre mener han at Melhus må få penger til pendlerparkering i Melhus sentrum og på Kvål slik formannskapet har bedt Miljøpakken dekke.

Les også: Dette er bukerforumet

- Her i Melhus har vi fått på plass et brukerforum, og det kan brukes til å finne ut hvordan en skal få flere til å reise kollektivt, sier Krogstad.