– Det er ren utpressing, rett og slett. Det forholder jeg meg ikke til, sier Moen rett ut.

Tror ikke på det

Han snakker om regjeringens gulrot og pisk-taktikk i forhold til kommunereformen. Som en gulrot har de sagt at kommunene som slår seg sammen med andre kommuner, skal beholde dagens finansieringssystem i 15 år framover. Kommuner som ikke gjør det, går over i et nytt finansieringssystem, som betyr mindre penger i kassa.

Senterpartiordføreren liker ikke denne formen for lokkemidler eller trusler. Han tror rett og slett ikke at det blir gjennomført. Det vil ramme for skjevt.

Oppdal straffes

Han peker som et eksempel på Oppdal, en kommune som ønsker å slå seg sammen med andre kommuner. Men ingen ønsker å slå seg sammen med dem.

– Med dette systemet skal de da straffes med mindre penger, spør han.

Han tror ikke regjeringens støtteparti KrF vil gå med på dette i Stortinget.

Vil stå alene

Mandag var konsulenter fra Agenda Kaupang på besøk hos politikerne i formannskapet, for å ha et dialogmøte i forbindelse med prosjektet hvor de utreder konsekvenser for en mulig kommunesammenslåing mellom Melhus, Skaun og Midtre Gauldal. Tirsdag var de på samme type møter i både Melhus og Skaun.

Ordføreren har hele tiden vært tydelig på at han og partiet ikke ønsker at Midtre Gauldal slår seg sammen med andre kommuner.

Naturlig å være alene

– Det er mest naturlig for oss å stå alene. Vi er en stor kommune, og utkantene vil miste tilhørigheten til kommunen, hvis vi slår oss sammen med Melhus og Skaun, sier han.

– Men har ikke Midtre Gauldal mye å hente på å slå seg sammen med en annen kommune? For eksempel for å spare penger innen Pleie og omsorg?

– Jeg vet ikke om det er så entydig som det. Det handler mer om hvordan tjenestene er organisert, og at vi eventuelt kunne samkjørt tjenestene mer. Vi trenger heller ikke en så stor administrasjon som vi har.