I Sør-Trøndelag tingrett i dag onsdag forklarte en venn av tiltalte om hvordan han hadde oppfattet tiltalte i minuttene etter drapet. Vennen er en arbeidskollega av den tiltalte som jobbet i en bedrift på Søberg. Den mandagen hadde tiltalte jobbet 11 timer.

Flyttet inn

Vennen (23) som bor i en flermannsbolig rett ved siden av flermannsboligen Nilofer og sønnen bodde i, forklarte at tiltalte en dag hadde flyttet inn hos ham. I retten opplyste vennen at han ble kjent med tiltalte i 2011 og at han også var venn med en bror av Nilofer.

Les også: hva naboer fortalte

Tiltalte hadde da sagt til vennen at han ville bo der inntil han fant et annet sted å bo. Vennen som opprinnelig er fra Afghanistan som tiltalte og Nilofer også er, aksepterte innflyttinga selv om det ble trangt i leiligheten som tre nå delte.

Dro på jobb

På drapsdagen hadde vennen og tiltalte dratt på jobb som vanlig, og de var ferdig rundt klokka 17.30. Etter at de hadde drukket te i leiligheten, dro tiltalte for å hente sønnen hos kona og han kom tilbake og lekte med sønnen en times tid.

Kom tilbake

Så dro tiltalte og sønnen ut av leiligheten, og tiltalte kom tilbake etter ei stund. Når dette var, husket ikke tiltalte.

- Han spurte om å få låne mobilen min for å ringe, og jeg ringte uten å få svar, sa vennen.

Vennen var inne på stua og snakket med kjæresten på telefon da tiltalte kom inn i gangen. Tiltalte sa ingenting om drapet, og vennen trodde at tiltalte hadde glemt mobilen ett eller annet sted siden han ble bedt om å ringe med sin egen mobil.

- Jeg tenkte at han kanskje hadde kranglet, krasjet eller glemt noe, sa vennen.

I avhør hadde vennen sagt at tiltalte virket redd.

Vennen så at tiltalte gikk ut av huset igjen og hadde med sønnen. Hvordan tiltalte var kledd, la han ikke merke til fordi tiltalte stod ute i gangen og han selv var inne i stua.

- Vi hadde aldri tenkt at noe slikt kunne skje. Han bodde hos oss som en gjest, sa vennen.

Fant kniven

Ett annet vitne som var i retten i dag, bor i samme flermannsbolig der tiltalte bodde hos vennen. Han var ute og forklarte at han så tiltalte utenfor. Da vitnet var ute, hørte han at tiltalte var borte ved søppelcontaineren.

I retten pekte han på tiltalte da han ble spurt om han var sikker på at det var tiltalte han så.

Les også: om kniven

Dagen etter fikk han ungene sine avgårde til skolen,og han gikk for å kaste søppel i søppelcontaineren. Da så han en blodig kniv i bunnen av søppelcontaineren, og han varslet en vekter som passet på leiligheten der Nilofer ble drept.lVekteren ga beskjed til politiet som hentet søppelcontaineren. Kriminalteknikere har forklart at kniven som er 23 centimeter lang og fra IKEA, kom fra leiligheten til Nilofer. Den var en av tre i et sett. En av knivene i settet ble funnet i vasken på kjøkkenet og den andre stod i holderen.

Rettssaken fortsetter på torsdag.