- Hvis det ikke blir som jeg sier, dreper jeg henne, skal tiltalte ha sagt til Nilofers mor Shaima  to-tre dager før drapet.

Ville ikke skilles

Nilofers mor vitnet i Sør-Trøndelag tingrett, og hun sa at den tiltalte hadde sagt til henne at hun skulle gi beskjed til datteren Nilofer om at han ville være sammen med henne igjen.

- Jeg har hatt planen mange ganger om at jeg vil være sammen med henne, hvis ikke dreper jeg henne. Si til jenta di at hun skal være sammen med meg, forklarte mora at tiltalte også skal ha sagt.

Foreldrene til Nilofer tok opp med svigersønnen om det de mente var trusler overfor datteren, og han hadde ifølge foreldrene forklart at han ikke kunne drepe ei flue engang.

Både mora Shaima og faren Essa vitnet på dari (afghansk språk) og hadde tolk.

Jevnlig besøk

- Jeg hadde avtale om å ringe hver dag fordi jeg var bekymret, fortalte mora.

Hun var ofte innom datteren, og drapsdagen hadde hun også vært i leiligheten. Foreldrene og flere av Nilofers søsken bor også i Melhus, og bare en kort gåtur unna. Rett før drapet skjedde, hadde mora Shaima gått hjem til boligen der hun og ektemannen samt andre familiemedlemmer bor.  I retten sa hun at hun hørte tiltalte snakket med Nilofer da han kom for å hente sønnen, og at datteren ble truet på livet den dagen også.

Les også: broren fryktet at tiltalte også hadde skadet sønnen

Hun sa også at hun følte at datteren var trygg om natta fordi hun hadde voldsalarm. Voldsalarmen lå til lading inne i leiligheten på drapsdagen ifølge statsadvokat Unni Sandøy.

Barnebarnet på 2 år bor hos ett av familiemedlemmene.

Anmeldelsene

Nilofer Naseri anmeldte ektemannen for trusler samme dag som hun ble drept, og saken var til behandling i Konfliktrådet etter den forrige anmeldelsen i juni. Anmeldelsen ble aldri behandlet ferdig fordi hun ble drept. Spesialenheten for politisaker etterforsker Melhus lensmannskontor og Sør-Trøndelag politidistrikt for å kartlegge hva som skjedde etter anmeldelsene kom. Den første som kom i juni ble henlagt av politiet.

Den tiltalte 28-åringen har midlertidig oppholdstillatelse, og var i gang med å forberede søknad om varig oppholdstillatelse.

Les om: dette er voldsalarmen Nilofer hadde

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen bestrider at tiltalte har sendt tekstmeldinger med trusler, og sa i retten at politiet ikke har funnet spor av slike tekstmeldinger.

Les også: - hadde ingen planer om å flykte med sønnen