Broren (26) er den første i familien Naseri som i dag har vitnet i Sør-Trøndelag tingrett. Han har beskrevet tiltalte som var hans svoger som en person som ville ha full kontroll over kona Nilofer, og at tiltalte ikke ville skilles. I tillegg har han beskrevet tiltalte som kald overfor sønnen.

Ville til Afghanistan

Brorens frykt var at tiltalte ville ta med sønnen til Afghanistan for godt sommeren før drapet skjedde, og noe av frykten var basert på at tiltalte ikke så ut til å trives i Norge og at han forandret seg etter at han hadde vært på turer i Afghanistan.Tiltalte spurte ifølge bror (26) om hjelp til å bestille flybilletter, og fikk nei.

- Jeg visste at han hvis han tok med sønnen, ville han aldri komme tilbake, sa 26-åringen.

Deretter skal tiltalte ha kjøpt billetter i et reisebyrå. Da politiet rykket ut etter husbråk, leverte tiltalte inn passet til sønnen (2).

Ga fjernsynet

28. september dro han og søsteren Nilofer til Tillertorget for å kjøpe fjernsyn. Fjernsynet ga han i gave til søsteren som han mente hadde dårlig økonomi. Ifølge den 26-årige broren bidro tiltalte minimalt til familieøkonomien. Samtidig visste han at søsteren ikke ville ta imot penger,og at hun stod på for å klare seg. Hun hadde også jobbet hardt for å å oppfylle de økonomiske kravene for familiegjenforening slik at tiltalte som hun giftet seg med i Afghanistan, skulle få komme til Norge.

Etter at han og søsteren hadde kjøpt fjernsynet, dro de til leiligheten på Kuhaugen. Der monterte han fjernsynet og viste søsteren hvordan hun skulle bruke det. Mora var også i leiligheten etter at datteren hadde invitert henne dit. Hun ga 500 kroner til datteren som en gave til barnebarnet for å feire id.

Tiltalte kom for å hente sønnen slik tiltalte og Nilofer hadde kommunisert om på tekstmeldinger på forhånd. Så dro broren og mora hjem til Varmbu der flere familiemedlemmer av Nilofer bor.

Deretter fikk han telefon fra en bror om at det hadde skjedd noe med Nilofer og han dro i likhet med andre familiemedlemmer til huset. Ytterdøra var låst, så en bror fant ut at han måtte bruke en stein for å knuse et vindu for å komme seg inn i huset. En bror så Nilofer ligge på gulvet. Inne i huset var det mørkt. En bror forsøkte gjenoppliving.

Ble redd for gutten

Familien oppdaget at bilen til Nilofer var borte, og broren Faisal fortalte at han var redd for at tiltalte også hadde skadet sønnen. Broren er sikker på det ikke lå en kniv inne i gangen, og at den lå inne på kjøkkenet.

- Nilofer hadde et lite barn, og hun var opptatt av at skarpe gjenstander ikke skulle ligge fremme, sier bror (26) til Trønderbladet.

Kniven tiltalte skal ha stukket kona si med, var en 23 centimeter lang kjøkkenkniv fra Ikea. Den kastet tiltalte i en søppelcontainer

Både bror (26) og de andre i familien som har vitnet så langt, forteller om hvor forferdelig det var å finne Nilofer drept og om at de oppfattet tiltalte som kontrollerende overfor kona. Nilofer ønsket skilsmisse, og tiltalte sa til hennes familie at  han ikke ville det.

Sønnen til Nilofer har siden dagen etter drapet bodd hos ett familiemedlem som er gift og har barn.

Erstatningskrav

Bistandsadvokat Sigrun Dybvad legger fram krav om 650.000 kroner i oppreisning og dekning av utgifter til for eksempel begravelse og minnestund. Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen har tidligere sagt til Trønderbladet at tiltalte er innforstått med at han skal betale erstatning.

Det er flere bevæpnede politifolk i rettssalen.
Datteren Nilofer (27). Foto: privat - gjengitt med tillatelse fra familien.