- Jeg har slått henne, hun er død, sa tiltalte i politibilen etter at han ble pågrepet i Rådhusvegen i Melhus sentrum.

I bilen forteller han ifølge opptaket som ble avspilt i retten i dag, at de kranglet om samværsretten for sønnen og at de slåss. Han forteller også at han hadde jobbet 11 timer den dagen hos Matmegleren. Politiet spurte om hvem han hadde slåss med siden han ifølge opptaket sier ham, og da sier han at det var kona. Tiltalte snakker relativt godt norsk, men politiet kommer fort inn i samtalen at det trengs tolk.

Ambulansepersonell var først ut som vitner Sør-Trøndelag tingrett i dag, og de fortalte om at de rykket ut til leiligheten på Kuhaugen etter melding fra AMK. Da de kom fram, fant de fort ut at 27-åringen var død. De valgte da ikke å foreta gjenoppliving, og de hadde inntrykk av at det ikke var forsøkt. Da de kom til stedet, hadde 27-åringen et sjal over ansiktet. Tiltalte har sagt i sin forklaring at han mener kona levde da han forlot leiligheten.

Les også: Tiltalte: - Jeg mistet kontrollen helt

Funnet i gangen

Nilofer Naseri ble funnet i gangen i leiligheten, og da hadde hun stikkskader. Ifølge obduksjonen var kvelning dødsårsaken. I tillegg var hun påført flere knivstikk. Tiltalte har opplyst at han ble skadet under basketaket. Ifølge tiltalte kom han inn i gangen med sønnen da han skulle levere sønnen tilbake etter samværet, og tiltalte mener at sønnen var i stua da kona ble drept.

Les også: Nektes adgang til rettssalen

Les også: Angrep drapstiltalte

Pågrepet i Rådhusvegen

Etter drapet gikk tiltalte over til leiligheten som han lånte av en venn, og han hentet så bilnøkkelen hennes. Deretter kjørte han inn i Melhus sentrum som er bare noen hundre meter unna Kuhaugen. Sønnen satt i barnesetet. Politfolk som har vitnet, forteller at at tiltalte ble pågrepet i Rådhusvegen som ligger mellom Melhus rådhus og Melhuset/Melhustorget. De så en bil som stod litt uvant i Rådhusvegen, og patruljen kjørte bort til bilen. Vitnet forteller at de var bevæpnet, og at de rettet et våpen mot bilen tiltalte satt i.

- Tiltalte var rolig, og barnet var veldig rolig, fortalte en av politibetjentene som var med på pågripelsen.

Politiet syntes tiltalte oppførte seg rolig ut fra alder og omstendigheter. Han fulgte de beskjeder han fikk, opplyser politbetjenten.

Etter pågripelsen tok barnevernet hånd om ungen, og dagen etter fikk ungen komme til hennes familie der han tas hånd om av nære slektninger. Far til Nilofer er onkel til den tiltalte er det kommet fram i retten. Etterforskningsleder John Torger Konstad har har opplyst om at de to fedrene er brødre. Tidligere er det opplyst fra politiets side at de to fedrene er omgangsvenner. Familien til Nilofer Naseri opplyser at det er et fjernt slektskap.