- Ingenting i saken antyder en flukt, sier advokat Øyvind Bergøy Pedersen som forsvarer den tiltalte ektemannen til Nilofer Naseri.

Sønnens pass

Tiltalte har i Sør-Trøndelag tingrett forklart at han sist sommer ønsket å dra til Afghanistan med sønnen. 29. juni kom politiet til leiligheten på Kuhaugen i Melhus sentrum på grunn av husbråk, og advokaten forklarer at tiltalte leverte inn passet til sønnen. Politiet har funnet bilder på mobilen til tiltalte som viser at tiltalte har vært inne i leiligheten til Nilofer og fotografert av brev han har funnet. Ett av bildene viser fødselsattesten til sønnen. Tiltalte har sagt at han ikke forstod hva fødselsattesten var.

Les også: - Mistet kontrollen

Drapsdagen skal tiltalte ifølge tiltalen ha kvalt og knivstukket kona. Politiet mener at tiltalte deretter skiftet klær. Klærne ble funnet innpakket i et pledd, og bylten var kastet i en søppelcontainer utenfor flermannsboligen der Nilofer bodde. Kniven ble funnet av en beboer i en søppelcontainer utenfor flermannsboligen der tiltalte bodde.

Tiltalte har sagt at han husker lite av drapet. Han har erkjent straffeskyld for forsettlig drap. Både tiltalte og hans advokat har understreket at det ikke forelå noen plan om å drepe Nilofer, og at tiltalte ikke hadde diskutert det med søsken i Afghanistan. I Afghanistan jobbet han i bank og gikk i dress, har tiltalte fortalt i retten i dag.

Tok med sønnen

Ifølge advokaten skiftet tiltalte klær fordi klær var tilredt av blod, og at han ville ta hensyn til sønnen. Sønnen tok han med seg i Nilofers bil etter drapet. Tiltalte har ment at sønnen var inne på stua da Nilofer ble drept på gangen. Han har hatt ulike forklaringer på hvor sønnen var da han kom tilbake for å hente bilnøklene. Tiltalte har både forklart at sønnen var igjen utenfor leiligheten og at han holdt sønnen på armen mens han bøyde seg inn gjennom inngangsdøra for å ta bilnøkkelen. Bistandsadvokat Sigrun Dybvad har spurt om sønnen kan ha vært vitne til at mora ble drept og om han så at hun lå i gangen.

I retten har tiltalte forklart at han satte sønnen i barnesete i passasjersetet bak. Deretter kjørte han inn i Melhus sentrum som ligger noen minutters kjøretur unna Kuhaugen. I Rådhusvegen som går forbi Melhus rådhus og Melhustorget, stanset han.

- Rasjonelt sett burde han ha ventet ved leiligheten. Han var ute av seg. Jeg mener han ikke hadde noen plan. Han hadde ansvar for et lite barn, sier advokat Bergøy Pedersen.

I retten har det kommet fram at tiltalte ringte til søsken i Afghanistan, og ikke til AMK. Tiltalte har sagt at han ikke visste hvordan han skulle få ringt etter hjelp. Til slutt ringer han til en bror av kona Nilofer.

Funnet i Melhus sentrum

En politipatrulje ser bilen med tiltalte og toåringen inni. Politiet er bevæpnet og sikter med et våpen mot bilen. Tiltalte etterkommer de beskjeder han får ifølge politiet. I politibilen sier tiltalte i straksavhøret som politiet tar at han har slått henne, at hun er død.

Politiet ringer til barnevernsvakta i Trondheim som også har ansvaret for Melhus, og ansatte i barnevernsvakta henter gutten som da har ventet sammen med politifolk. Ifølge tiltalte snakket ikke gutten. En ansatt i barnevernsvakta forklarte seg i retten, men dommeren bestemte at det skulle være referatforbud så media kan ikke gjengi den ansattes forklaring om hvordan den lille gutten hadde det. Dagen etter fikk nær slekt av ham ta hånd om gutten.

Advokat Bergøy Pedersen opplyser at tiltalte ikke har sett gutten etter 28. september i fjor.

Les også: kriminalteknikere fortalte om åstedet og kniven

Tungt for familien

Onsdag skal familiemedlemmer av den drepte 27-åringen vitne i retten. Faren til Nilofer har ikke ønsket å gi noen kommentar til saken så langt, og han ønsker ikke at han og kona skal bli fotografert i retten. De hadde en tung i dag da bilder fra åstedet og bilder av den drepte datteren ble vist fram for retten. Det var første gang de så bildene.