Årets kvotejakt på gaupe er over i regionen Melhus og Midtre Gauldal tilhører etter at Einar Svardal fra Budal fredag formiddag skjøt en hanngaupe på Kotsøy. Dette skjedde bare fire dager etter at Espen Krigsvoll skjøt ei hunngaupe på 16,5 kilo i samme område. I starten av jakten ble det skutt en gaupe i Snildal og dermed er kvoten på tre dyr i området tatt.

- Vi dro ut og lette etter spor på morgenkvisten fredag og utover dagen. Det hadde snødd en del, så det var vanskelig å finne spor, forteller Svardal.

Jaktlaget ble etter hvert obs på en gaupe som hadde sprunget inn i jaktterrenget. Jaktlaget ringer inn et område uten sporhund og går deretter rundt for å sjekek at det ikke er utspor.

- Vi slapp hunden løs på de ferske sporene og det ble gjort uttak ganske umiddelbart. Det kom to dyr rett mot meg, hunden cirka 100 meter bak gaupa. Det var åpent terreng, så jeg så den godt, forteller Svardal.

Jegeren forteller at gaupa stoppet cirka seks-syv meter fra ham og da skjøt han den med ett skudd. Den veide 12,2 kilo og var et ungt hanndyr, og ifølge Svardal, ungen til hunngaupa som ble skutt for noen dager siden. Budalsmannen har vært med på gaupejakt tidligere, men dette var første gang han har skutt dyret, som sammen med bjørn, ulv og jerv regnes som de store rovdyrene i norsk fauna.

Det er sterke følelser knyttet til jakt på rovdyr og det har Svardal forståelse for. Samtidig mener han det er riktig å forvalte norsk natur.

- Det er flotte dyr som jeg har stor respekt for, men når jeg er på jakt har jeg ingen betenkeligheter, sier han, og minner om at jegerne jakter på kvoter bestemt av norske myndigheter.

SNO undersøkte på dyr og jegere etter at fellingen var et faktum i går formiddag.

Svardal skal få stoppet ut gaupa.

- Jeg skal finne en skikkelig god preparant, forteller han.