Bistandsadvokat Sigrun Dybvad har fredag møtt familien til Nilofer Naseri som en forberedelse til rettssaken som starter i Sør-Trøndelag tingrett på mandag.

Erkjenner straffeskyld

Tidligere har ikke den tiltalte ektemannen (28) villet ta på seg straffeskyld for drapet, men nå erklærer advokat Øyvind Bergøy Pedersen at den tiltalte vil gjøre det. Den tiltalte nekter imidlertid for å ha framsatt drapstrusler. Nilofer Naseri ble drept 28. september i fjor, og ektemannen er tiltalt for både drapet og for å ha framsatt drapstrusler.

Les også: Snakket med tiltaltes familie i Afghanistan

Familiens syn

Etter møtet formidler bistandsadvokat Dybvad hva hennes klienter sier om at den tiltalte vil erklære straffeskyld for drapet på kona Nilofer (27). Store deler av Nilofers familie bor i Melhus slik også Nilofer og ektemannen gjorde.

"Dette letter ikke situasjonen på noen måte for dem. De er kun opptatt av å få gjennomført rettssaken og at den tiltalte blir domfelt for drapet på Nilofer".

Uttalelsen formidles av bistandsadvokaten etter møtet hun hadde med Nilofers familie.

Tilstede i rettssalen

De nærmeste etterlatte skal være til stede under rettssaken i neste uke. Mor, far og søsken av Nilofer skal vitne.

Les også: Bunnløs sorg for familien til Nilofer

Nærmeste familie kom først til leiligheten der Nilofer ble drept. Ifølge tiltalen ble Nilofer kvalt og knivstukket.

Etterpå skal ektemannen ha dratt bort til leiligheten han bodde i hos noen kompiser, skiftet klær og så tatt konas bil og dratt avgårde med sønnen på to år. Et par måneder tidligere hadde tiltalte flyttet ut av leiligheten, og hadde daglig kontakt med sønnen.

- Barnet er godt ivaretatt av nære slektninger av henne, sier bistandsadvokat Dybvad.

Både ektemannen og Nilofer er opprinnelig fra Afghanistan, og bistandsadvokaten opplyser at det vil bli brukt tolk under rettssaken.

Nekter for drapstrusler

Tiltalte har skiftet forsvarsadvokat og har nå Øyvind Bergøy Pedersen. Ifølge forsvarsadvokaten vil tiltalte erklære straffeskyld for forsettlig drap, men vil nekte for å ha framsatt drapstrusler slik han ble anmeldte ham for.

Les også: Voldsalarmen var påslått

- Han erkjenner straffeskyld for forsettlig drap. Dette er en tragisk og spontan hendelse som fikk et fryktelig utfall. Dette er på ingen måte et æresdrap. Han vil forklare seg i retten, og jeg vil ikke forhåndsprosedere, sier Pedersen.

Motivet

Hva som var motivet for drapet, vil ikke Pedersen si noe om. Han viser til at tiltalte vil forklare seg om dette i retten, og han vil også fortelle om hvordan han og Nilofer møttes. Ifølge politiet var far til Nilofer og tiltaltes far venner. At tiltalte hadde midlertidig oppholdstillatelse i Norge, mener advokaten er en mindre viktig sak.

- Han har det fryktelig tøft, og dette er en tragedie og en stor sorg, sier Pedersen.

Etterforskningsleder John Torger Konstad har tidligere opplyst til Trønderbladet at tiltalte har forklart at han og Nilofer kranglet om ei hverdagslig regning på en større sum.

Når det gjelder erstatningskravene fra bistandsadvokaten, opplyser Pedersen at tiltalte ikke har noen innvendinger mot dem.