I mars skal det nye veiselskapet Nye Veier legge fram sin prioriteringsliste for E6-prosjektene som skal realiseres i løpet av de neste 20 årene. Hvor på lista E6-strekninga Ulsberg-Melhus kommer, er opp til selskapet selv.

I verste fall kan det ta svært lang tid, noe også prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen bekreftet i et E6-møte på Hovin nylig. Det har skapt bekymring både for politikere, næringsliv og andre berørte i Gauldalen.

Les også: Frykter ny E6 blir forsinket

En av aktørene som nå er på banen, er Norsk Lastebileierforbund (NLF). De mener det nå haster med å legge politisk press på det nye veiselskapet, både for å spare miljøet, få en kraftig reduksjon i ulykker og korte ned reisetiden med 25 minutter.

– Forventer engasjement

Derfor inviterte de torsdag kveld de fire ordførerne i samarbeidet "Bygg vei no" til Støren i anledning det lokale årsmøtet for forbundet. Der stilte både Oppdal-ordfører Kirsti Welander (Ap), Rennebu-ordfører Ola Øie (Ap), Midtre Gauldal-ordfører Sivert Moen (Sp) og Melhus-ordfører Gunnar Krogstad (Ap) seg bak følgende fellesuttaltelse til Nye Veier:

«Ordførerne i de fire samarbeidskommunene Oppdal, Rennebu, Midtre Gauldal og Melhus er sammen med NLF utålmodige og har store forventninger til denne utbyggingen, som IKKE må utsettes. Det forventes sterkt politisk engasjement både fra regionalt og nasjonalt nivå.»

- Med dette ønsker vi å vise at vi står samlet og har felles interesser. En slik felles uttalelse viser at vi er tydelige og troverdige, sier Gunnar Krogstad til Trønderbladet.

– Det er veldig viktig å holde opp trøkket og gjøre vårt ytterste for å få jobben gjort.

I rute

Alle ordførerne peker på trafikksikkerheten som et av de viktigste punktene, i og med at strekningen er svært utsatt for ulykker.

- Å få midtdeler og firefelts motorvei vil bli en stor lettelse for oss, sier Sivert Moen.

- Nå må vi vise at vi er i rute og få ferdig reguleringsplanene. Det er ikke mye som gjenstår. Nå er det vår tur!

Om det blir flere Oslo-turer og mer lobbyvirksomhet fra de involverte, gjenstår å se.

Vedtak for Soknedal

Prosjektleder Trond Jære i "Bygg vei no" har tidligere uttalt at det er viktig at Nye Veier AS prioriterer strekninga slik at utbygginga skjer i sammenheng med strekinga i Soknedal og med byggestart i 2018.

- I tillegg er det viktig at bompengevedtaket for E6-strekninga i Soknedal må skje i Stortinget i juni. Hvis ikke kan anleggsstarten bli først neste vår, tror Jære.

Les mer i Trønderbladet lørdag.

Ordførerne fikk alle komme til orde på vegne av sin kommune torsdag kveld. Her Sivert Moen. Foto: Elling Finnanger Snøfugl