Ordførerne i Melhus, Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal som samarbeider om ny E6 og sammenslutninga "Bygg vei no" frykter at ny E6 mellom Skjerdingstad og Ulsberg skal bli forsinket.

Signaler

Frykten skyldes signaler prosjektleder Lars Bjørgård i Statens vegvesen kom med under et folkemøte om E6 på Hovin.

Les også: E6-berørte er redd for at det kan bli lenge å vente på en avklaring

Da sa han at det kan gå 20 år før ny E6 kan bli ferdigstilt, og han viste til at det er det nye veiselskapet Nye Veier som bestemmer når byggestarten er. I løpet av februar eller mars skal Nye Veier lage ei prioriteringsliste, og da blir det klart når byggestarten skjer.

Tidligere har regjeringa spurt Statens vegvesen om hvor raskt vegvesenet kan få fram reguleringsplaner slik at mest mulig kunne være klart til en rask bygging av ny E6. Statens vegvesen har sett for seg at byggeperioden er i årene 2018-2023.

- Færre ulykker

- Ny E6 vil gi 90 prosent reduksjon i alvorlige ulykker, og det blir 25 minutter kortere reisetid mellom Ulsberg og Trondheim. det er store innsparelser for godstransporten og det er mijløgevinst, forteller prosjektleder Trond Jære i Byggvei no.

Jære peker på at strekninga i sommermånedene er med på en dyster ulykkesstatistikk.

Norges lastebileierforbund er også bekymret for at det kan ta tid før ny E6 ser dagens lys. I kveld har forbundet årsmøte på Støren.

Bompengesøknaden

- Det er viktig at Nye Veier AS prioriterer strekninga slik at utbygginga skjer i sammenheng med strekinga i Soknedal og med byggestart i 2018, understreker Jære.

Videre understreker han at bompengevedtaket for E6-strekninga i Soknedal må skje i Stortinget i juni. Hvis ikke kan anleggsstarten bli først neste vår, tror Jære.

Politisk press

- Det forventes sterkt politisk engasjement både fra regionalt og nasjonalt nivå, forklarer Jære.

Jære forteller at Trøndelag er kjent for å utøve mindre press for veiprosjekter enn andre landsdeler, og han mener at politikerne nå må stå på hardt for å få byggestart på E6 i 2018.

Se også: filmen for E6 mellom Hovin og Kvål