Melhus Sosialistisk Ungdom mener at dagslyslamper på Melhus videregående skole kan øke konsentrasjonen for elever ved Melhus videregående skole.

Les også: Fullt hus på Ung Skaperlyst-messe

Konsentrasjon

– Det er ikke noe hemmelighet at vi nordmenn lett sliter med D-vitaminmangel om vinteren når sola bikker under og de færreste rekker å titte på den de få timene den er oppe. Dette kan fort gå til bekostning på ikke bare helsa, men også konsentrasjonen til mange skoleelever, forteller Ida Marie Ressås som leder Melhus SU.

En uttalelse om dagslyslamper ble vedtatt under årsmøtet til Melhus SU. De mener at dagslyslamper kan øke energinivået og dermed konsentrasjonen til elevene.

Les også: Leker seg til skolevalg

Om skolen

– Melhus videregående skole blant annet, er en trang skole som har flere rom uten vinduer som går utover og disse klasserommene får da ikke noe dagslys inn, verken om sommeren eller vinteren, forklarer Ressås.

Dagslyslamper benyttes blant annet når folk sliter med søvn, og Ressås viser til at lampene kan etterligne lys fra sola.

– Dette gjør at vår naturlige biologiske klokke settes i gang om morgenen og vi blir mer våkne. Dagslyslamper har noen forholdsregler når det kommer til bruk, men det er veldig få og lite alvorlige bivirkninger ved bruk, opplyser Ressås.