Trønder-Lyn må vente til torsdag med å få klarhet i om idrettslaget kan bygge kunstgressbane oppå naturgressbanen.

Hindrene har vært kvikkleire og nå hekkesesong i bekker som skal sikres. Ett nytt moment er økonomien. Melhus kommune som er byggherre, vil ha avklart pengebruken både når det gjelder bygging av ny naturgressbane og distriktsandel for sikring av bekker på Kvål.

Les også: godtar en bane

Som Trønderbladet har skrevet, antyder Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) at hele 2016 og muligens noe av 2017 vil gå før bekker er sikret. I flere måneder må det være stillstand i arbeidet på grunn av hekkesesong.

Nytt møte

– Vi skal ha et nytt møte med Trønder-Lyn 4. februar, og da kommer ordfører og den administrative ledelsen til møtet, sier assisterende rådmann Morten Bostad.

Sist torsdag var Trønder-Lyn i møte med Melhus kommune, og fikk ingen avklaring om kommunen kan bygge den nye kunstgressbanen oppå dagens naturgressbane. Fotballavdelingsleder Tore Aune sa i forkant av møtet til Trønderbladet at idrettslaget hadde bestemt seg for å gi opp håpet om å få kunstgressbanen der den opprinnelig skulle bygges.

– Ingenting avklart

Men Melhus kommune mener det ikke er klart til byggestart likevel.

– Ingenting er avklart. De får lov til å bygge oppå dagens bane, men vi må avvente de geotekniske undersøkelsene før vi kan si noe om områdestabiliteten. Bygger vi oppå den eksisterende, blir det billigere enn den bevilgninga kommunestyret har gitt. Så må vi tenke på hva det kommunale bidraget blir om det skal bygges en ny naturgressbane der kunstgressbanen skulle ha vært, og hvordan bidraget blir når en ser på hva kommunen har gitt til andre idrettslag. Spørsmålet er hva en gjør med arealet som en skulle hatt kunstgressbanen på, sier Bostad.

Bostad nevner også at kommunen må betale 20 prosent i distriktsandel på bekkesikringa som Norges vassdrags- og energidirektorat skal utføre på Kvål.

– Entreprenøren har sagt at han vedstår seg det tilbudet han har gitt, men det er vel grenser for hvor lenge vi kan ri den hesten, sier Bostad.