Statens Kartverk har oversikt over samtlige veger og gater i Norge som har registrerte navn. Det mest brukte vegnavnet bærer tydelig preg av at landet vårt består av mye skog og fjell.

På topp i Norge kommer Fjellvegen. Hele 149 ulike veger har dette navnet, når begge navneformene (vegen og veien) er slått sammen.

Blant de fem på topp er det ingen som har endinga «gata». Det sier også mye om landet vårt.

1. Fjellvegen               149

2. Skolevegen             120

2. Åsvegen                  120

4. Strandvegen            110

5. Kirkevegen             104

Det mest vanlige gatenavnet er Storgata (og Storgaten) med 83 forekomster.

Trives i Fjellvegen

Merete Lien har adresse Fjellvegen 2. Det er ved Østerdalsvollen i Melhus. Her har hun og familien fin utsikt over Melhus-bygda, – og fjellet som nærmeste nabo.

– Vassfjellet er like ved, og vi har fine turmuligheter. Gata vår er ikke så lang, og i enden ligger det leikeplass. Her trives vi godt og har kort veg til skolen, forteller hun.

Familien flyttet hit i 2009, og her vil de fortsette å bo. Mange av vennene sine har de i nabolaget.

Mange har vegadresser i Melhus

Statens Kartverk har registrert 8.533 forskjellige veg- og gatenavn som forekommer to eller flere ganger i Norge.

Statens Kartverk forklarer på sine nettsider hvorfor innbyggere i Norge bør ha egen vegadresse. Her finnes også oversikt over snåle og uvanlige navn.

I Melhus kommune har det i flere år pågått et arbeid med å gi innbyggerne veg- og gateadresser. Statens Kartverk opplyser at 78,9 prosent av alle husstander i Melhus nå har veg- og gateadresser. I Midtre Gauldal er tallet langt lågere, bare 16,9 prosent. Men de ligger slett ikke på bunn i Sør-Trøndelag. To kommuner er registrert med null veg- og gateadresser. Dette er Roan og Agdenes. To kommuner har adresser til samtlige husstander. Dette er Holtålen og Røros.

Landsgjennomsnittet ligger på 85,6 prosent, når det gjelder adresser til husstandene. Dette er en kraftig økning de siste åra.

Merete Lien med barna Hanne Othilie på sju år, Amalie på fem og Cornelia på tre. De bor i ei stille gate som ikke er mer enn 175 meter lang.