Tiltalen mot den drapssiktede ektemannen til Nilofer Naseri (27) kommer først på nyåret, opplyser etterforskningsleder John Torger Konstad.

Fem dager i retten

Rettssaken er berammet til 8. februar, og det er satt av fem dager til den i Sør-Trøndelag tingrett. Den drapssiktede 28-åringen har med to advokater. Mannen er siktet for forsettlig drap på sin kone som bodde i en leilighet på Kuhaugen i Melhus sentrum.

Etterforskningsleder Konstad vil fortsatt ikke si hvordan Nilofer Naseri ble drept eller hva som var drapsvåpenet. Det vil trolig komme fram under rettssaken, mener Konstad.

- Jeg har ingen kommentar til hvorfor vi ikke går ut med dette, opplyser Konstad.

Ifølge advokat Tore Angen brukte den drapssiktede en matkniv han fant i leiligheten. I avhør har den drapssiktede sagt at han og kona, som ønsket skilsmisse, kranglet og at det ble en slåsskamp.

Les også: - Kjenner ikke motivet

Ikke flere avhør

Rapporten fra den rettspsykiatriske undersøkelsen er ikke kommet. Konstad forteller at statsadvokaten vurderer om rapporten skal vurderes før tiltalen legges fram. Riksadvokaten skal også inn i bildet.

- Rapporten kommer først rundt nyttår, opplyser Konstad.

Politiet har ikke planlagt flere avhør av den drapssiktede mannen.

Les også: Samtykket til fire nye uker i fengsel

Fortsatt varetekt

23. desember går inneværende varetektsperiode ut. For drøyt to uker siden var det fengslingsmøte, og da ble dette tatt som såkalt kontorforretning der den drapssiktede ikke møtte i retten. Han hadde samtykket til videre fengsling.

- Vi ønsker å ha ham varetektsfengslet fram til 8. februar da rettssaken starter, opplyser Konstad.

Ekteparet er opprinnelig fra Afghanistan. Den drepte hadde akkurat startet i jobb i Trondheim, mens den drapssiktede jobbet ved Matmegleren i Melhus. Hun hadde ønsket skilsmisse, og hadde anmeldt ektemannen for trusler. Spesialenheten for politisaker etterforsker Melhus lensmannskontor og Sør-Trøndelag politidistrikt for å se hvordan kvinnen ble fulgt opp etter anmeldelsene.

Ifølge etterforskningsleder Konstad er det ingenting som tyder på at dette er et æresdrap.

Les også: - Ingenting tyder på æresdrap