394 boligeeiere har klaget på eiendomsskatten.

– Hva klager de på?

– Det er alt mulig, det. Alt fra den fastsatte størrelsen på boligen eller grunneiendommen, til spørsmål om det er lov til å skrive ut eiendomsskatt på den måten som her er gjort, forteller Tore Wolden som leder informasjonsavdelingen i Midtre Gauldal kommune.

Teknisk trøbbel

Wolden sier at konsulentfirmaet Eskan har sagt at man må regne med at minst fem prosent av de som mottar faktura, vil klage. Klageprosenten i Midtre Gauldal ligger på drøye ni prosent, hvis man regner med at hver klage gjelder én faktura. Flere, blant annet hytteeiere, får imidlertid flere fakturaer, og kan ha flere klager i hvert brev. Klageprosenten kan dermed være høyere enn ni.

Innkrevingen er delt inn i to fakturaer. Den ene skulle egentlig ha forfall i september. Men på grunn av tekniske problemer med fakturaene, ble de sendt ut samtidig. Med forfall 30. november og den siste i desember.

Vil ikke fjerne e-skatten

Rådmannen la fram sitt forslag til budsjett og økonomiplan for de kommende årene, på mandag. Han går ikke inn for å fjerne eiendomsskatten fra 2017, som det politiske flertallet har satt som mål. Rådmannen finner ikke økonomisk handlingsrom til det, i en tid hvor det må kuttes over hele den kommunale linja.