Aina Løvseth reagerer på at komite for oppvekst og kultur i Melhus valgte ikke å dele ut kulturstipendet i år selv om det forelå minst to søknadener.

Les også: idrettsstipendet til to utøvere

Ingen fikk

Mens komiteen ga idrettsstipend til to unge idrettsutøvere, var det ingen som komiteen fant verdig å få et kulturstipend. Begge stipendene er beregnet på unge mellom 15-25 år som gjør seg bemerket.

Løvseth forteller til Trønderbladet at hun nominert en gutt på 16 år som sammen med to venner har laget flere filmer gjennom selskapet NFprod. Filmene er vist på Youtube og på Melhus kino.

Spurte lederen

Løvseth opplyser til Trønderbladet at hun tok kontakt med lederen for komiteen, og at hun fikk til svar at søknaden var for kort. Hun viste da til at det i utlysingsteksten står at det skal gis en kort begrunnelse. Videre opplyser hun at hun og en annen har nominert en verdig kandidat til kulturstipendet.

- Hvorfor ville ikke kommunen dele ut stipendet? Var det "feil" kandidat som var nominert, spør Løvseth.

- Skal henge høyt

Komiteleder Berit Wold Fjelle (Ap) sier til Trønderbladet at antall kandidater og hvem de er, er taushetsbelagte opplysninger.

- Selv om en har søkt, har en ikke automatisk krav på stipend. Komiteen diskuterte lenge saken om stipendene, og en enstemmig komite bestemte seg for ikke å dele ut kulturstipendet. Ingen var kvalifisert, sier Wold Fjelle.

Wold Fjelle har forståelse for at folk kan bli skuffet over at stipendet ikke blir utdelt når det finnes søkere.

- Men vi må vurdere veldig strengt. Det skal være veldig godt kvalifiserte søkere og veldig godt begrunnet. Dette er priser som henger veldig høyt, mener Wold Fjelle.

- Er det vanskeligere å måle kultur enn i idrett når det ikke deles ut like medaljer og er mesterskap som innen idrett?

- Jeg er enig i at det er vanskeligere å måle kultur. Derfor brukte vi tid på å diskutere saken, og 11 komitemedlemmer var med på diskusjonen. Så får vi vurdere om vi i neste års utlysingstekst vil ha med at søknaden skal utdypes, sier Wold Fjelle.