I Midtre Gauldal er det nå 92 arbeidsledige, det er 7 færre enn i oktober og 15 færre enn i november i fjor.

I Melhus er trenden motsatt, der er det nå 171 arbeidsledige, noe som er 7 flere enn i samme måned i fjor og 12 flere enn i forrige måned.

I Skaun er det 79 arbeidsledige, 11 færre enn i november 2014, men 4 flere enn for én måned siden.

I prosent er det nå en arbeidsledighet på 2,7 prosent i Midtre Gauldal, 2 prosent i Melhus og 2 prosent i Skaun.

Verst i vest

For hele fylket er arbeidsledigheten på 2,5 prosent, mens den er på 2,9 prosent i landet. I november i fjor var arbeidsledigheten i Norge på 2,6 prosent. 79.200 personer er nå registrert som helt arbeidsledige hos Nav. Det er 8.200 flere enn på samme tid i fjor.

– Ledigheten fortsetter å øke, men ikke like raskt som i oktober. Ledigheten øker klart mest på sørvestlandet, mens andre fylker opplever fallende ledighet, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng.

Store forskjeller

Ledighetstallene viser at det i Sør-Trøndelag er et stort sprik fra kommunen med lavest ledighet til kommunen med høyest ledighet. I Snillfjord er ledigheten på 1,2 prosent og er med det lavest i fylket. I tillegg til Snillfjord har også Åfjord, Osen, Rennebu og Røros en ledighet under to prosent. Rissa har den høyeste ledigheten på 5,7 prosent og 189 personer er nå uten jobb i kommunen. I Roan har ledigheten nesten tredoblet seg fra samme tid i fjor, og ligger nå på 4,5 prosent. Trondheim ligger på fylkessnittet med en ledighet på 2,5 prosent.

Forventer økt ledighet neste år

Nav Sør-Trøndelag forventer forholdsvis små endringer i sysselsettingen i de fleste næringer i 2016.

– Så fremt det ikke kommer store endringer i den økonomiske situasjonen eller en større endring av arbeidstilbudet som raskt endrer ledighetstallene, tror vi ledigheten vil ligge på et noe høyere nivå neste år. På bakgrunn av de markedsmessige utviklingstrekk vi ser både lokalt og internasjonalt, anslår vi at ledigheten i fylket øker fra et gjennomsnitt på 2,6 % i 2015 til 2,8 % i 2016, sier Arve Winsnes, avdelingsdirektør i Nav Sør-Trøndelag i en pressemelding.