Onsdag går varetektstida ut for den drapssiktede 28-åringen.

Godtar fengsling

Politiadvokat Kornelia Lykke opplyser til Trønderbladet at den drapssiktede mannen godtar fire nye uker i fengsel.

Som Trønderbladet skrev på mandag, vil politiet ikke kreve at den drapssiktede ektemannen fortsatt skal ha brev- og besøkskontroll slik han har hatt nå. Etterforskningsleder John Torger Konstad har opplyst til Trønderbladet at politiet mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse fordi saken snart er ferdig etterforsket.

Ikke  rettslokalet

Den drapssiktede møter ikke i retten, opplyser politiadvokat Kornelia Lykke til Trønderbladet.

- Det bliir kontorforretning, forklarer Lykke.

Kontorforretning var det også for fire uker siden, og innebærer at den siktede ikke møter personlig i retten. Lykke opplyser at den drapssiktede ønsket kontorforretning framfor å møte i rettslokalet.

Les også: Samtykket til fengsling

Rettssak i februar

Politiet ønsker at den drapssiktde mannen skal sitte i varetekt fram til at rettssaken starter. Trønderbladet skrev på mandag at rettssaken mot den drapssiktede mannen starter 8. februar i Sør-Trøndelag tingrett.

Etterforskningsleder Konstad opplyste på mandag at mannen er siktet for forsettlig drap. Politiet har ikke ønsket å gå ut med detaljer om hvordan 27-åringen ble drept. Det er ennå ikke tatt ut tiltale, opplyser politiadvokat Lykke.

Tirsdag i forrige uke ble den drapssiktede avhørt på nytt og han ble presentert for bevis som politiet hadde. Etterforskningslederen sa til Trønderbladet på mandag at lite nytt kom fram, og at den siktede ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet. Derimot har han sagt til Trønderbladet at det ble en krangel som endte med at kona døde.

Det var 28. september at 27 år gamle Nilofer ble drept i sin bolig på Kuhaugen i Melhus sentrum. Ektemannen ble pågrepet kort tid etterpå. Han hadde flyttet ut av boligen et par måneder før, og kona ønsket skilsmisse. Hun hadde anmeldt ham for trusler, og den første anmeldelsen var henlagt mens den andre skulle behandles av politiet dagen etter den skjebnesvangre dagen.

Spesialenheten for politisaker etterforsker Sør-Trøndelag politidistrikt og Melhus lensmannskontor for å se på hva som skjedde i forkant av drapet, fra politiets side.

Les også: Nytt avhør av siktede