– Jeg har store forventninger, sier en smilende Siri Bjerkenås til Trønderbladet. Enkeltpersonforetaket hennes som ble etablert i lokaler på Engan for snart tre år siden har nå blitt aksjeselskap. Nå har Siri og medeier, samt samboer, Ingmunn Digre, investert og ekspanderer i større lokaler. Den nye frisørsalongen blir snart å finne i det hvite huset i Stasjonsveien som Støren Blomsterforretning flyttet fra i mars.

Les også: I kø for å komme til butikkåpning

Les også: – En drøm som går i oppfyllelse

– Vi har lenge vært på utkikk etter noe litt større, og da bygget i Stasjonsveien ble lagt ut for salg, ble det så vi slo til. Det blir kjempespennende å flytte, og vi har i dag en fast kundekrets som jeg håper vil fortsette. Vi har selvfølgelig også et mål om å utvide kundemassen, og at flere skal få øynene opp for salongen. Dette håper vi å synliggjøre nå som vi kommer nærmere sentrum, sier Bjerkenås.

Stå-på-vilje

Etter at hun bestemte seg for å bli frisør var drømmen om å starte for seg selv stor. Det ble etter hvert en realitet, men Bjerkenås føler hun har vært heldig selv om det ikke har vært bare gull og grønne skoger underveis.

– Man er nødt til å stå på og jobbe for å nå opp dit man ønsker og være ambisiøs. Alt blir ikke lagt i hendene på en, men jeg føler at jeg har vært heldig, og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Økonomisk koster det jo selvfølgelig å drive for seg selv, men man må bruke penger for å tjene penger, og tørre å prøve for å komme seg dit man vil.

Større krav

I dag har hun to ansatte i bedriften i tillegg til seg selv, men er også på utkikk etter en ny frisør. Både Bjerkenås og en av hennes ansatte er nemlig gravid, og da er behovet for et nytt tilskudd på lønningslisten stort.

– Det er mange ting å glede seg over i disse dager, og når jeg skal ut i fødselspermisjon samtidig med en av de andre ansatte, ser vi oss nødt til å få inn en person til i et vikariat. Når vi sentraliseres stilles det også større krav til åpningstider og tilgjengelighet, så da blir behovet for ansatte også deretter, sier Bjerkenås.

Konkurranse

Målet for Siris salong er ikke å bli kjempestore, og det er flere konkurrenter i Støren sentrum som også kjemper om kundene.

– Jeg har stor tro på at det skal bli bra å komme seg litt mer sentralt og ikke være så bortgjemt, selv om det blir litt vemodig å forlate stedet der jeg starta opp. Salongen er klar for nye utfordringer, derfor tar vi sjansen på å flytte, avslutter Siri Bjerkenås smilende.