Kriminalvakta i Trondheim opplyser til Trønderbladet søndag klokka 20.00 at avhør fortsatt pågår.

- Vi er avhengig av å bruke tolk, så det går litt seinere enn det normalt ville ha gjort. Vi har ikke tatt stilling til hvor lenge avhørene vil pågå utover kvelden, eller om noen blir løslatt i kveld, opplyser kriminalvakta.

De siktede er utenlandske statsborgere, fra EU-land. Kriminalvakta ønsker ikke å oppgi nasjonalitet, og begrunnelsen er at folkegrupper kan bli stigmatisert.

Utenfor livsfare

En 36-åring fra Polen ble alvorlig skadet under et knivdrama i Melhus kommune natt til søndag. Han er utenfor livsfare, men skadene betegnes som alvorlig søndag kveld.

Det meste av søndag har politiets etterforskere vært ute for å sikre tekniske bevis etter at 36-åringen ble utsatt for vold og knivstikking. Krimvaktleder Grethe Fossum ønsket søndag ikke å opplyse hvor åstedet er, eller hvor de pågrepne personene ble innbrakt av politiet.

– Det er for tidlig å si hva politiet har funnet av bevis. Vi foretar nå både teknisk og taktisk etterforskning, sier Fossum.

– Det er snakk om alvorlige skader. Vet du hvilke?

– Mannen er under behandling ved St. Olavs Hospital, og det er alt jeg kan gå ut med, sier krimvaktlederen.

Ønsker tips

Fem personer er innbrakt til arrest. Klokka 14.30 opplyste krimvaktlederen at de hadde startet avhør.

Voldssaken i Melhus har høg prioritet hos politiet, og de ønsker å få vite om observasjoner som er gjort av publikum.

– Har dere fått noe?

– Nei, ikke som jeg er kjent med. Det er nok begrenset hvor mange som har vært i nærheten av åstedet i natt, sa krimvaktleder Grethe Fossum ved 14.30-tida søndag.

Mannen som ble alvorlig skadet er fra Polen. Det ble ifølge operasjonsleder Rune Brandmo i Sør-Trøndelag politidistrikt tildelt både slag og spark, og det ble også brukt kniv. Siktede i saken har kommet med ulik forklaring da de ble innbrakt, ifølge Brandmo.

Illustrasjonsfoto.