Tom Nilsen (58) er i gang med garasjesalg for andre helg på rad, og noe har gått unna.

Avisbord

Inne i garasjen i Teiavegen på Søberg, har han blant annet et eget bord med gamle aviser. Der ligger aviser som naziavisa Hirdmannen og Adresseavisen. Begge er fra andre verdenskrig. Dessuten har han Dagsposten og Norsk Arbeidsliv.

- Hirdmannen kommer fra en gammel byggmester som ryddet lageret for over 20 år siden. Avisene har jeg hatt liggende på loftet. Samlere er ofte på jakt etter ting fra andre verdenskrig, forteller Nilsen.

Under krigen kostet avisa 20 øre, og nå selger Nilsen hver av dem for 30 kroner. Det er samme pris som ei nåtidas avis koster, og 30 kroner er nok altfor billig for ei gammel avis mener Nilsen.

- Jeg er ikke så opptatt av ting fra andre verdenskrig, og fokuserer heller på det som skjer nå til dags, sier Nilsen.

Den andre helga

I garasjeutsalget har han også mange gjenstander så det er nok å velge blant for dem som besøker utsalget. Nilsen åpnet utsalget forrige helg, og regner med å avslutte søndag ettermiddag i denne runden. Forrige helg satte han opp plakater i rundkjøringa i Melhus sentrum, og før han fikk sukk for seg, var de fjernet av Statens vegvesen. Denne gangen har han hengt opp plakater på vegger.

Hittil har rundt 20 vært innom.

- Jeg prøver å bli kvitt noe av det jeg har. Vi har arvet fra hennes foreldre og fra min familie, og så har vi ryddet på hytta. Det kan være noen som har bruk for tingene, og så er det litt sosialt fordi folk får pratet og drukket kaffe, forteller Nilsen.

Les også: om et garasjesalg i september

Avisbordet.