En etterligning av budalsstolen blir ett av temaene på et høstmøtet i Budal Bedriftsforum hos Svardal Trapp i kveld.

- Respektløst, mener Eva Storlimo i Budal Husflidslag om stolen som produseres av bedriften Budalsstolen AS i Trondheim.

Les også: Budalsstolen tema på næringsmøte

Les også: Lagde budalsstolen på seterdag

- For et husflidshjerte føles dette som at strevet og stoltheten til de gamle håndverkerne blir gjort narr av, skriver Storlimo i et innlegg i Trønderbladet denne uka. Hun peker blant annet på at den nye stolen produseres i et lavkostland, og at en som er godt kjent i bygda gjennom Blilyst skal være en del av det nye konseptet.

Omdiskutert, men ikke endelig avklart

- Framtiden til stolen er et aktuelt tema som mange er opptatt av i Budal, og flere mener det er et gedigent overtramp av produsentene å bruke navnet. Vi skal ha et møte med produsentene i dag, og håper å få til en videre avklaring på saken da. Temaet vil uansett bli diskutert på høstmøtet i Budal Bedriftsforum ikveld, sier Ingebrigt Dragset, som er leder i Budal Bygdeutvikling.

Vil se mer på desentralisert næringsliv

På kveldens møte kommer også nyvalgt ordfører Sivert Moen og forteller om sine ambisjoner rundt nærings- og bygdeutvikling i den kommende fireårsperioden. Folk i Budal har i likhet med andre også fått med seg at Senterpartiet i forkant av valget flagget at de ønsket å satse mer på desentralisert næringsliv.

- Dette er spesielt interessant for folk i grendene, og det er spennende at man ønsker å se mer til andre deler av kommunen enn bare Støren. Kanskje kan ordføreren ta med seg tilbakemeldinger fra oss videre i planlegginga, det får vi se på, sier Dragset.