Boligområdet Kuhaugen i Melhus sentrum vil ikke lenger ha samme gateadresse. Årsaken er at folk har opplevd at besøkende og leverandører er blitt forvirret av området har to veier med samme adresse.

Opprinnelig var det en vei som het Kuhaugen, og som startet fra Gimsevegen like før Gimse bru. Den går blant annet forbi Melhus kornsilo og mølle. Da ny E6 forbi Melhus sentrum ble bygd, ble Kuhaugen delt i to. Dermed ble det en vei kalt Kuhaugen på den ene sida av E6 og en vei også kalt Kuhaugen på den andre sida.

Beboere har opplevd at det stadig ringer på døra fordi folk leter etter riktig hus. Melhus historielag bad i januar om at boligfeltet på vestsida av E6 får ny gateadresse, og at gateadressen blir Lenamelen etter gårdsbruket som måtte rives da ny E6 ble bygd.

Komite for liv og lære har behandlet saken denne uka, og har vedtatt at gateadressen for vestdelen av Kuhaugen blir Lenamælen. Språkrådet godtar at det ikke benyttes et navn som slutter på veg, og synes at Lenamelen er akseptabelt. Torodd Grytdal (Ap) som er opptatt av å bevare dialekt, foreslo skrivemåten Lenamælen, og det ble vedtatt.

Beboerne som nå får ny gateadresse, skal få beholde de gatenumrene de har i dag.

Gårdsbruket Lenamælen før det ble revet.